logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 16 Svibanj 2021 17:33

S rapskih birališta | U očekivanju službenih rezultata lokalnih izbora 2021.

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
S rapskih birališta | U očekivanju službenih rezultata lokalnih izbora 2021. Foto: Hrvoje Hodak, Manuela Ivanić i Marin Mušćo

Svi kandidati za gradonačelničku i načelničku poziciju u dvije lokalne samouprave na otoku Rabu danas su izašli na svoja biračka mjesta, svatko od njih sa svojim očekivanjima, baš kao i građani koji su došli iskoristiti svoje pravo odlučivanja o tome tko će u iduće četiri godine voditi Grad Rab i Općinu Lopar, ali i Primorsko goransku županiju, te tko će biti u predstavničkoj vlasti.

 

U očekivanju prvih neslužbenih rezultata, možemo vas izvijestiti da je na jedinom biračkom mjestu u Općini Lopar od 1.120 registriranih birača do 16.30 sati izašlo njih čak 590 (52,8%), dok ćemo na informaciju o izlaznost na osam biračkih mjesta na području Grada Raba još malo pričekati.

 

Mrlja na inače mirno provedenim izborima u Rabu

Inače mirno odvijanje predizborne kampanje i današnjih izbora na otoku Rabu zasjenio je vandalski čin nepoznatog počinitelja koji je tijekom prijepodneva oštrim predmetom temeljito izrezbario karoseriju osobnog automobila vlasnika Denisa Deželjina, zamjenika gradonačelnika Grada Raba i nositelja kandidacijske liste HDZ-a, HSS-a i RPS-a na ovim lokalnim izborima.

 

Foto: Hrvoje Hodak

 

Iako su i počinitelj i motivi još uvijek nepoznati, teško je ovaj čin ne povezati s izborima. Naime, sve se odigralo na parkiralištu nedaleko trgovine DM, u vremenskom rasponu od 10-ak minuta, negdje između 10:25h i 10:35h, dok je Deželjin sa svojom suprugom i sinovima bio stotinjak metara dalje, na biračkom mjestu u OŠ Ivana Rabljanina Rab. Policija je po dojavi izašla na uviđaj, a Deželjin, koji inače spada među izrazito nekonfliktne osobe na političkoj sceni otoka, zatečen ovim posve neočekivanim događajem, kratko nam je kazao: "Ukoliko je ovaj čin pozitivno utjecao na mentalno zdravlje počinitelja, nije mi žao što je ovo učinio."

Pročitano 5240 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1