Home Vijesti NIKOLA GRGURIĆ već u prvom krugu dobio povjerenje Rabljana za novi gradonačelnički mandat

NIKOLA GRGURIĆ već u prvom krugu dobio povjerenje Rabljana za novi gradonačelnički mandat

0
NIKOLA GRGURIĆ već u prvom krugu dobio povjerenje Rabljana za novi gradonačelnički mandat

Foto: RabDanas

 

U neuspjelom pokušaju da izbori drugi krug najviše mu se bio približio nezavisni kandidat Eros Grubišić koji je osvojio 27,14% glasova. Luka Grgurić kandidat grupe birača Nezavisne liste Ostanak osvojio je 10,37% glasova, dok je na 4. mjestu nezavisni kandidat Zdenko Matijević sa 6,97% glasova.

Rab danas oglas

 

U izbornoj utrci za Gradsko vijeće Grada Raba također je najveći uspjeh polučila lista HDZ-a, HSS-a i RPS-a čiji je nositelj dosadašnji zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, sa 42,47% osvojenih glasova. Slijedi Kandidacijska lista SDP-a sa 23,22% osvojenih glasova, pa lista grupe birača “1 otok – 1 staza” sa 9,43% osvojenih glasova. Nezavisna lista Ostanak prikupila je 8,99% glasova, Nezavisna lista Pučana 8,36%, dok je listi Domovinskog pokreta pripalo 7,51% glasova rapskih birača. 

 

NIKOLA GRGURIĆ:

– “Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u lokalnim izborima, posebice onima koju su nam dali povjerenje i tako pokazali da podržavaju sve ono što smo mi kroz kampanju govorili. Ova pobjeda samo potvrđuje da smo znali zadržati povjerenje naših građana dobiveno još 2015. godine i da ih tijekom vremena nismo razočarali, te da ćemo se zajedno nastaviti kreirati u pravcu boljitka otoka. Svima koji su ušli u Gradsko vijeće želim da djeluju na dobrobit Raba te da im to bude primarni interes, a svima onima koji su sudjelovali u ovoj kampanji, a nisu prošli, želim više sreće drugi puta. Moram posebno zahvaliti dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća, posebice većini koja je kroz donesene odluke omogućila sve ove vrijedne projekte i nadam se u interesu Otoka i u interesu Grada da ćemo imati dobru suradnju i ubuduće, na zadovoljstvo svih koji žive na otoku, kao i onih koji će na naš otok doći živjeti.”, kazao je novi stari gradonačelnik grada Raba.

 

EROS GRUBIŠIĆ:

“Izlaznost na izbore pokazuje da su ljudi na otoku apatični, nezainteresirani i u strahu od promjena. Zadovoljan sam svojim angažmanom s obzirom da nisam profesionalni političar, nego poduzetnik i da sam sam financirao svoju kampanju, dok HDZ ima razrađenu biračku mašineriju. Čestitam Nikoli ponovni izbor za gradonačelnika Grada Raba”, poručio je Eros Grubišić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime