logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Nedjelja, 16 Svibanj 2021 21:01

NIKOLA GRGURIĆ već u prvom krugu dobio povjerenje Rabljana za novi gradonačelnički mandat

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Nakon 100% prebrojanih glasačkih listića na svih 8 biračkih mjesta u Gradu Rabu, jasno je da dosadašnji gradonačelnik Nikola Grgurić (HDZ, HSS, RPS) sa 51,63% osvojenih osvaja novi gradonačelnički mandat već u prvom krugu.

 

U neuspjelom pokušaju da izbori drugi krug najviše mu se bio približio nezavisni kandidat Eros Grubišić koji je osvojio 27,14% glasova. Luka Grgurić kandidat grupe birača Nezavisne liste Ostanak osvojio je 10,37% glasova, dok je na 4. mjestu nezavisni kandidat Zdenko Matijević sa 6,97% glasova.

 

U izbornoj utrci za Gradsko vijeće Grada Raba također je najveći uspjeh polučila lista HDZ-a, HSS-a i RPS-a čiji je nositelj dosadašnji zamjenik gradonačelnika Denis Deželjin, sa 42,47% osvojenih glasova. Slijedi Kandidacijska lista SDP-a sa 23,22% osvojenih glasova, pa lista grupe birača "1 otok - 1 staza" sa 9,43% osvojenih glasova. Nezavisna lista Ostanak prikupila je 8,99% glasova, Nezavisna lista Pučana 8,36%, dok je listi Domovinskog pokreta pripalo 7,51% glasova rapskih birača. 

 

NIKOLA GRGURIĆ:

- "Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u lokalnim izborima, posebice onima koju su nam dali povjerenje i tako pokazali da podržavaju sve ono što smo mi kroz kampanju govorili. Ova pobjeda samo potvrđuje da smo znali zadržati povjerenje naših građana dobiveno još 2015. godine i da ih tijekom vremena nismo razočarali, te da ćemo se zajedno nastaviti kreirati u pravcu boljitka otoka. Svima koji su ušli u Gradsko vijeće želim da djeluju na dobrobit Raba te da im to bude primarni interes, a svima onima koji su sudjelovali u ovoj kampanji, a nisu prošli, želim više sreće drugi puta. Moram posebno zahvaliti dosadašnjem sazivu Gradskog vijeća, posebice većini koja je kroz donesene odluke omogućila sve ove vrijedne projekte i nadam se u interesu Otoka i u interesu Grada da ćemo imati dobru suradnju i ubuduće, na zadovoljstvo svih koji žive na otoku, kao i onih koji će na naš otok doći živjeti.", kazao je novi stari gradonačelnik grada Raba.

 

EROS GRUBIŠIĆ:

"Izlaznost na izbore pokazuje da su ljudi na otoku apatični, nezainteresirani i u strahu od promjena. Zadovoljan sam svojim angažmanom s obzirom da nisam profesionalni političar, nego poduzetnik i da sam sam financirao svoju kampanju, dok HDZ ima razrađenu biračku mašineriju. Čestitam Nikoli ponovni izbor za gradonačelnika Grada Raba", poručio je Eros Grubišić.

Pročitano 3757 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1