Home Vijesti Prepoznati talent i trud mlade rapske sopranistice Dajane Lupić

Prepoznati talent i trud mlade rapske sopranistice Dajane Lupić

0
Prepoznati talent i trud mlade rapske sopranistice Dajane Lupić

Foto: RabDanas

 

Maturantica SGŠ Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci Dajana Lupić uspješno je nastupila na više glazbenih natjecanja. Na virtualnom Međunarodnom natjecanju u Mariboru, u oštroj konkurenciji Lupić je osvojila treću nagradu, dok je na natjecanjima u Makarskoj i Opatiji osvojila dva druga mjesta.

Rab danas oglas

– „S obzirom da se natjecanje odvijalo u virtualnom okruženju, bilo je vrlo zabavno snimati, ali istovremeno i vrlo neobično pjevati samo pred kamerom, a ne pred publikom kao kad inače nastupam. Razveselila me nagrada isto kao i pozitivni komentari koje sam dobila uz nju“, kazala nam je Dajana.

 

No to nije prvo natjecanje na kojem je naša vrijedna i talentirana sopranistica iz Kampora nastupila. Na regionalnom natjecanju pod organizacijom Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, održanom u Makarskoj početkom ožujka ove godine osvojila je u 3. kategoriji 2. nagradu, a s vokalno-instrumentalnom kvintetom u sastavu; tri glasa, violina i klavir, Dajana i njezine srednjoškolske kolegice na natjecanju komorne glazbe u Opatiji osvajaju također 2. nagradu.

– „Usprkos situaciji koja nas je zatekla i manjku nastupa, poprilično sam zadovoljna svojim uspjehom i time što sam ipak imala prilike natjecati se. Stekla sam puno iskustva i sada sam još više motivirana na daljnji rad. Premda pandemija još traje, veselim se ponovnom nastupanju, bilo to solistički, u komornim sastavima ili sa zborom – kaže nam mlada rapska sopranistica.

 

Iza nje ne stoje samo nagrade, koje su kruna truda i marljivog vježbanja, već i brojni nastupi na školskim koncertima kao i sa zborom Schola Cantorum Rijeka kojeg je publika imali priliku čuti i na Rabu prošle godine, točnije polovicom kolovoza u prekrasnom ambijentu dvorišta crkve sv. Petra apostola u Supetarskoj Dragi. Tom prigodom Dajana je nastupila i kao solistica i kao dio ženskog sastava zbora pod vodstvom Ingrid Haller, njezine profesorice pjevanja iz glazbene škole.

 

Završna godina srednjoškolskog glazbenog obrazovanja, unatoč svim pandemijskim zaprekama, bila je uspješna za ovu rapsku maturanticu:

– „Dobar dio nastave odvijao se online pa mi je nedostajala škola i ponajviše pjevanje s profesoricom koja je moj svijet glazbe učinila još ljepšim i bogatijim, a i naučila me kako da uživam u glazbi. Budući da se bliži kraj školske godine, pripremam se za maturalni rad i prijemni za akademiju. Znam da se zbog ove situacije s pandemijom sve odvija na pomalo neuobičajen način, ali nisam jedina kojoj je tako pa me to ohrabruje. Ne bih nikada dospjela tu gdje jesam da nije bilo podrške mojih roditelja i prijatelja, posebno prijatelja iz škole koji vole glazbu jednako koliko i ja. Glazba je divna i s glazbom je sve ljepše“, poručila nam je na kraju Dajana čiji planovi za budućnost uključuju samo glazbu pa joj valja poželjeti puno uspjeha na maturi i prijemnom ispitu za nastavak pjevačkog školovanja na nekoj od naših muzičkih akademija.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime