Home Vijesti Zdenko Jakuc novi je načelnik Općine Lopar – Komadina dobio i u Rabu i u Loparu

Zdenko Jakuc novi je načelnik Općine Lopar – Komadina dobio i u Rabu i u Loparu

0
Zdenko Jakuc novi je načelnik Općine Lopar – Komadina dobio i u Rabu i u Loparu

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Naime, u drugom krugu listiće je u glasačke kutije stavilo 78,78% loparskih birača, uvjerljivo najviše u čitavoj Primorsko goranskoj županiji. Premda se Jakucova prednost od nepunih 9% iz prvog kruga činila naizgled dostižnom, do preokreta ipak nije došlo. Zdenko Jakuc je glasovima 482 loparska birača postao novim načerlnikom Općine Lopar, dok je za Albinu Andreškić glasalo respektabilnih 373 birača.

Rab danas oglas

 

Evo što nam je neposredno nakon objave izbornih rezultata kazao novi načelnik Općine Lopar Zdenko Jakuc:

 – „Veliko hvala svima koji su izašli na biračko mjesto, posebno onima koji su prepoznali moj program i mene kao boljeg kandidata. Ja sam čovjek od riči i sve obećano ću i realizirati. Pozivam Vas sutra na zajedništvo, da gradimo bolji Lopar na dobrobit svih nas, jer Lopar je najjači kad je ujedinjen. Srcem za Lopar neka nam bude zajednička parola i motiv za zajedništvo i bolje sutra sviju nas. Lopar bez podjela. Od srca se zahvaljujem svojem timu bez kojega ovo ne bi bilo moguće!“

 

Premda nije postala načelnicom Lopara Albina Andreškić hrabro je ušla u politički ring i dobila značajnu podršku svojih mještana:

– “Na ovim izborima Lopar je odlučio da želi nastaviti istim smjerom i mi to podržavamo. Čestitam svom protukandidatu i želim mu uspješan rad u nadolazećim godinama. Mi ćemo borbu za interese onih koji nas podržavaju nastaviti u vijeću i sigurno nećemo biti oporba koju se može potkupiti. Istovremeno, nadamo se kako će barem dio predizbornih obećanja biti ostvaren, u suprotnom, obećajemo da ćemo reagirati. Još jednom, zahvaljujem svima onima koji su su nas podržali, bilo to riječju, sugestijom ili glasom. Svima vam veliko hvala i nadam se da ću kroz svoj rad opravdati vaše povjerenje”, poručila je Albina Andreškić.

 

Spomenimo i to da na lokalnim izborima prije dva tjedna ni jedna lista u Općini Lopar nije osvojila natpolovičnu većinu pa će tako u Općinskom vijeću koje broji ukupno 9 vijećničkih mjesta sjediti četiri HDZ-ova vijećnika, tri vijećnika stranke MODES, te dva vijećnika Kandidacijske liste grupe birača s nositeljem Dinom Ivanićem.

 

Komadina dobio i u Rabu i u Loparu

Birači s područja Grada Raba svojeg su novog/starog gradonačelnika izabrali već u prvom krugu, pa im je u drugom preostalo birati jedino između kandidata za župana Primorsko goranske županije. Uz slabu izlaznost od 25,53% u korist Zlatka Komadine presudilo je svega trideset rapskih glasova, točnije Komadina je dobio naklonost 923 birača, dok je za Garija Cappellija glasalo 893 birača s područja Grada Raba.

Zanimljivo je da je i Lopar, uz ranije spomenutu visoku izlaznost, također bio naklonjeniji Komadini koji je tamo osvojio 77 glasova više od Cappellija.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime