Home Vijesti Lijepa projektna suradnja dviju rapskih obrazovnih ustanova – Veleki za male, mali za velike

Lijepa projektna suradnja dviju rapskih obrazovnih ustanova – Veleki za male, mali za velike

0
Lijepa projektna suradnja dviju rapskih obrazovnih ustanova – Veleki za male, mali za velike

Foto: Foto: Margarita Čutul

Aktivnosti su se protezale kroz cijeli tjedan od 25. do 29. siječnja, a prva tri dana učenici 3.a razreda s razrednicom Margaritom Čutul u grupama su posjetili odgojnu skupinu Krijesnice te s njima izrađivali kuharske kape, sjeckali voće, spremali voćnu salatu, izrađivali plakat s temom projekta i ukrase od tijesta te prepisivali recepte za tradicionalne mesopusne slastice frite i kroštule. Učenici i djeca su se vrlo brzo sprijateljili. Neke su učenice izrazile želju da volontiraju u vrtiću što su odgajateljice Anita Sović-Padovan i Ana Žigo rado prihvatile.

U četvrtak, 28. siječnja došlo je vrijeme da kuhari ugoste Krijesnice i pokažu svoje umijeće na domaćem terenu. U kuhinji su pod vodstvom učitelja kuharstva Josipa Sovića-Padovana svi zajedno izrađivali rafijole i kekse, mijesili, valjali i oblikovali tijesto, a nakon napornog rada u kabinetu posluživanja priređen je pravi tulum. Krijesnicama su posluženi voćni ražnjići, smutiji i rafijoli, a nakon toga je uslijedio ples. Za kraj su dječica svojim novim prijateljima poklonila crteže kojima su pokušali izraziti kako su doživjela ova uzbudljiva četiri dana. Neki su izrazili želju za ostankom i obećali da će odmah najesen upisati „kuharsku školu“, a sve je zabilježio novinar Radio Raba Damir Ćopić kome su svi rado dali izjavu.

Rab danas oglas

Sva događanja zaokružili smo maškaranom prodajom rafijola i keksa u Šarengradu u petak, 29. siječnja. Krijesnice se nisu pokazale samo kao dobri kuhari, već i kao dobri trgovci. Uz pjesmu i ples vrlo su brzo prodali sve slatke pakete pa je prikupljeno 1.170,00. Osim materijalne koristi, koja nije zanemariva, ovaj projekt obogatio nas je za jedno novo iskustvo, povezao je dvije obrazovne ustanove, uspostavio suradničke i prijateljske odnose između dvije generacije, razvio svijest o važnosti i ljepoti zanimanja za koje se školujemo, a i uključili smo se u maškarana zbivanja na otoku.

Napisala: Margarita Čutul, prof.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime