logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 04 Lipanj 2021 17:43

U Općini Lopar izvršena primopredaja vlasti

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

U prostorijama Općine Lopar, nakon potvrde i objave konačnih rezultata lokalnih izbora za načelnika i zamjenika načelnika te Općinsko vijeće u kojima je izabrano novo vodstvo Općine Lopar, u petak, 4. lipnja 2021. godine izvršena je službena primopredaja dužnosti od strane dosadašnjeg načelnika Josipa Borića, koji je načelnički mandat obnašao posljednje 4 godine, novoizabranom načelniku Zdenku Jakucu.

 

Primopredaji ovlasti također je prisustvovao i dosadašnji zamjenik načelnika Dominik Paparić.

 

Nakon kratkih razgovora, bivši i novi načelnik potpisali su Izvješće i Zapisnik u postupku primopredaje izvršnih ovlasti u Općini Lopar, kojima su dobiveni uvidi u informacije o stanju blagajne, obveza i potraživanja općine kao i stanja u komunalnim tvrtkama.

- Zahvaljujem službenicima u Općini Lopar, mojem zamjeniku kao i suradnicima u KTD Lopar Vrutak i Loparko, CZK Lopar, TZ Lopar kao i dragim sumještanima na suradnji u protekle 4 godine. Odradili smo veliki posao, nastavili smo graditi ovo mjesto da bude još bolje i ljepše, i danas kad dužnost predajem svom nasljedniku Zdenku Jakucu osjećam zadovoljstvo i čast koju nosi načelnička dužnost jer se s ponosom mogu osvrnuti unazad na učinjeno i ostavljeno za nastavak ili nadogradnju, bilo da se radi o projektima ili procedurama tj odlukama, kazao je Josip Borić.

 

Novi načelnik Općine Lopar Zednko Jakuc, najprije se zahvalio bivšem načelniku i njegovom zamjeniku na učinjenom, kao i na izvješću o primopredaji dužnosti, te je dodao:

- Ispred mene su velike obveze kao i ispunjavanje obećanih projekata i programa za što ću trebati i odluke Općinskog vijeća za koje želim da se što prije konstituira i spreman sam u tome činu na suradnju. Bit ću ono što sam u kampanji i najavio s vama u razgovorima, vaš glas, zajedno radimo 365 dana, srcem, odgovorno i uporno za ovu našu općinu i za svakog od vas. Uvijek u skladu s mogućnostima i na najbolji način. Hvala i mojim komunalcima koje ostavljam u dobrim rukama, poručio je Jakuc.

Pročitano 1201 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1