logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 25 Lipanj 2021 12:45

Saksofonisti odškrinuli vrata 36. Rapskih glazbenih večeri

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Saksofonisti odškrinuli vrata 36. Rapskih glazbenih večeri Foto: Hrvoje Hodak

Četvorici vrhunskih saksofonista; Draganu Sremecu (sopran-saksofon), Goranu Merčepu (alt-saksofon), Saši Nestoroviću (tenor-saksofonu) i Matjažu Drevenšeku (bariton-saksofon), koji već puna tri desetljeća zajedničkim muziciranjem u Zagrebačkom kvartetu saksofona ostvaruju vlastite glazbeničke putove i afirmiraju osobne umjetničke potencijale, pripala je čast prvim ovosezonskim koncertom izvođački odškrinuti vrata 36. Rapskih glazbenih večeri.

 

U svojem kraćem uvodnom obraćanju, ravnateljica Rapskih glazbenih večeri, jedna od najistaknutijih hrvatskih glazbenih umjetnica, prof. dr. art. Ljerka Očić, zahvalila se na dobro uhodanoj organizacijskoj suradnji ravnateljici i djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta Rab, a zatim je najavivši 11 vrhunskih koncerata klasične glazbe koji će ovoga ljeta zvucima ispuniti sakralne prostore crkve sv. Križa i rapske eks-katedrale, proglasila 36. Rapske glazbene večeri otvorenima.

 

Kroz dugu i neprekinutu povijest svojega postojanja, počevši od 1985., kada je ravnateljica bila naša proslavljena koncertna pjevačica i pedagoginja Rahilka Burzevska, Rapske glazbene večeri oblikovale su se u tradiciju klasične glazbe u Rabu koja stanovnicima, turistima i posjetiteljima nezaobilazan kulturni sadržaj u jedinstvenom ambijentu drevnoga grada.

Pročitano 666 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1