logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 01 Srpanj 2021 16:20

Jubilarna 15. berba lavande u Psihijatrijskoj bolnici Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Jubilarna 15. berba lavande u Psihijatrijskoj bolnici Rab Foto: PB Rab

Čarobna polja Psihijatrijske bolnice Rab su jubilarnu petnaestu godinu za redom ugostila volontersku akciju branja lavande „Umjetnost dobrobiti“. Veselo i šaroliko društvo je uz pjesmu i smijeh napunilo lavandinu kuću aromatičnim blagom, kojem sada predstoji sušenje.

 

Od ubrane osušene lavande izrađuju se različiti proizvodi, a dio se prerađuje u eterično ulje. S godinama je ova aromatična kultura postala neizostavni motiv druženja, ali i vrlo vrijedan resurs koji se tokom cijele godine koristi u hortikulturnoj terapiji, kao i u različitim aspektima rehabilitacije osoba na liječenju.

 

Radi epidemioloških rizika berba je nažalost prošla bez sudjelovanja lokalne zajednice. Međutim, i ove kao i proteklih godina, događanje nosi snažnu poruku prijateljstva, razumijevanja i destigmatizacije, koju ova bolnica već godinama promiče, s obzirom da u branju lavande svake godine volonterski mogu sudjelovati djelatnici bolnice, osobe na liječenju, ali i članovi različitih udruga, umjetnici, gosti, turisti i mnogi drugi posjetitelji. Poruka partnerstvom protiv stigme, te radost druženja i zajedničkog stvaranja tradicionalno su današnji dan učinili danom za pamćenje.

Pročitano 2075 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1