logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 06 Srpanj 2021 06:47

Ronilački spektakl na Rabu | Više od 200 Rabljana i turista uživalo je u čarima i ljepotama ronjenja

Napisao/la Promocija ronjenja d.o.o.
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Ronilački spektakl na Rabu | Više od 200 Rabljana i turista uživalo je u čarima i ljepotama ronjenja Foto: Promocija ronjenja d.o.o.

Pogled u plavo gostovao je već tradicionalno petu godinu u gradu Rabu, na oduševljenje brojnih turista i građana grada Raba, a posebno djece koja su imala priliku prvi put uživati u svim ljepotama koje ronjenje pruža, a u cilju promocije ronjenja i ronilačkih aktivnosti.

Više od 200 Rabljana i turista uživalo je u čarima i ljepotama ronjenja tijekom dva dana trajanja manifestacije u organizaciji Grada Raba, Turističke zajednice grada Raba i Agencije Promocija ronjenja, a besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom bila su omogućena za sve zainteresirane posjetitelje.

 

Nakon upoznavanja s ronilačkom opremom i poduke o osnovnim tehnikama i pravilima ronjenja, zaronom u montažni bazen projekta Pogled u plavo posjetitelji su uživali u razgledavanju ljepota hrvatskog podmorja kroz podvodnu izložbu fotografija hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

 

Početnici su imali mogućnost zaroniti u potpuno kontroliranim uvjetima, a sve uz stručno vodstvo i nadzor instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama, dok su se projektu s zadovoljstvom pridružili i ronioci KPA Amfora Rab te ronioci DVD Trnje.

- „U sklopu naših redovitih aktivnosti osnovali smo ronilački tim, a kako je DVD Trnje većim dijelom prisutan i na rijeci Savi, osnutkom ronilačkog tima želimo proširiti naš djelokrug rada. Instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama educirali su veći broj naših članova te je došlo do ideje da se aktivno uključimo u ronilački projekt Pogled u plavo. Ovo je za nas jedno novo područje i veselio se daljnjoj suradnji“ rekao je Filip Klinac, zapovjednik DVD-a Trnje.

 

Ekološka akcija čišćenja podmorja Eko patrola 2021. - Rab

Grad Rab ulaže velike napore u očuvanje čistoće Jadranskog mora, pa se tako ove godine u sklopu projekta Pogled u plavo održala i ekološka akcija čišćenja podmorja Eko patrola 2021. – Rab na gradskoj plaži „Banova vila“ u kojoj su sudjelovali ronioci Ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic, KPA Amfora Rab i ronioci DVD Trnje.

 

Ronioci su tijekom ekološke akcije izvlačili otpad iz mora kako bi se smanjio negativan utjecaj otpada na morska staništa u cilju podizanja razine svijesti o važnosti očuvanja okoliša i prirode.

- „Tijekom cijele godine provodimo ekološke akcije čišćenja podmorja na otoku Rabu što je od velikog značaja za ronilačke aktivnosti, a na Rabu ima doista jako puno terena gdje mogu roniti svi, od početnika do profesionalaca, more je toplo i vidljivost je sjajna. Grad Rab ima nekoliko prekrasnih podvodnih ronilačkih lokacija, od postupnih padina, predivnih zidova, nekoliko potopljenih brodova kao i brodova na većim dubinama za tehnička ronjenja i jedna lokacija koja ima antičko nalazište amfora.“, rekao je Dorijan Kurelić, instruktor ronjenja KPA Amfora Rab. 

 

Projekt Pogled u plavo i Eko patrola 2021. - Rab održala se pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dok su medijski pokrovitelji projekta Narodni radio, SCUBAlife magazin www.scubalife.hr, ronilački web portal Gorgonija www.gorgonija.com te web portal Morski.hr.

 

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili projektu. 

 

Sva gostovanja Pogleda u plavo mogu se pratiti na službenim stranicama projekta Pogled u plavo i Agencije Promocija ronjenja.

 

 

Pročitano 1189 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1