Home Vijesti Zajedništvom i srcem oživjeti Piškanca iz pepela

Zajedništvom i srcem oživjeti Piškanca iz pepela

0
Zajedništvom i srcem oživjeti Piškanca iz pepela

Foto: RabDanas

Izgleda da danas samo još politika može na svoje stranačke skupove u većem broju prizvati svoje odano članstvo, jer sve je manje onih kojima je do šale, osobito one koju valja primiti na vlastiti račun. Humor kao da više nije “in”, jer eto sve je postalo politika, pa čak i ono što politikom nikako ne bi smjelo biti.

A možda je na stvari nešto sasvim drugo, možda su maske postale naša svakodnevica, pa nam baš i nije stalo do dodatnih preobrazbi.

Rab danas oglas

I što sada reći nakon što je na rapskom Varošu završilo suđenje Juri Piškancu 2016., a miris paleža s Jurinog stratišta još osjećamo u svojim nosnicama. Što je razlog opetovanog nedolaska većeg broja Rabljana u maškaranu povorku, koja je u odnosu na onu nedjeljnu dječju izgledala doista skromno?

Treba svakako pohvaliti one najustrajnije maškarane grupe i individualce iz povorke koje ćete “prepoznati” na slikama, Limenu glazbu DVD-a Rab, baš kao i ljude koji su pripremali i scenski izveli suđenje. Na njima zasigurno nije krivica, oni su samo još jednom pokušali vratiti nešto što se teško može vratiti u onoj formi u kojoj je to nekoć zaokupljalo i razveseljavalo ljude, i učinili su to s puno duha, unatoč spoznaji da je Varoš više nego poluprazan.

Je li krivo jugo koje je sa suđenja odagnalo gastronomsku ponudu Imperiala, pa se tako moglo zabavljati uz taktove grupe “Team”, ali praznog želuca, ili to što je utorak radni dan teško je reći.

No ostaje pitanje – gdje je to nestao duh Piškanca?, i možemo li bez paušalnih salvi kritika na sve i svakoga, zajedništvom i srcem oživjeti Piškanca iz pepela?

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime