logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Srijeda, 14 Srpanj 2021 07:18

Za njemački bračni par Melzl vrijedi ona: „Jednom Rab - uvijek Rab!“

Napisao/la Ivica Hodak
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Za njemački bračni par Melzl vrijedi ona: „Jednom Rab - uvijek Rab!“ Foto: Ivica Hodak

Tako je na primanju u Uredu Turističke zajednice Grada Raba njihovu privrženost Rabu ukratko objasnila gospođa Franziska Melzl.

 

Naime, gospođa Franziska i njezin suprug Manfred Melzl iz glavnog grada Bavarske Münchena, svoja ljetovanja na Rabu nisu propustili od 1986. godine, pa su se ovom svečanom prigodom i oni formalno pridružili velikoj obitelji vjernih gostiju koji na Rab redovito dolaze najmanje 30 godina. 

- "Posjetili smo mi Hrvatsku i prije 1986. godine, bilo je to davne 1971. kada smo obišli vašu obalu od Istre do Dubrovnika. Uvjerili smo se tada u silnu ljepotu hrvatske obale, no sve dileme oko stalnog odredišta naših ljetnih putovanja razriješio je naš dolazak na Rab te 1986. godine kada smo odsjeli kod obitelji Marije i Vicka Macolića, sprijateljili se s njima, a nakon toga i s njihovom kćerkom Barbarom i njezinim suprugom Markom Šurlinom", kazali su supružnici Melzl

 

Ovo primanje za njemački bračni par priredila je direktorica Ureda TZ grada Raba Ivana Matušan koja im je tom prigodom uručila i Plaketu zahvale za njihovu dugogodišnju vjernost Rabu. Osim plakete, vjerne goste iz Münchena obradovali su i prigodni pokloni kao i gotovo jednosatno ugodno druženje u Uredu TZ grada Raba.

 

Ovaj lijepi običaj primanja dugogodišnjih gostiju i njihovog upisivanja u posebnu, njima namijenjenu Knjigu, uveden je u Uredu TZ grada Raba 2002. godine, pa se do danas, skupa s bračnim parom Melzl, na stranice sada već trećeg toma ove brzo rastuće Knjige potpisalo gotovo četiri stotine Rabu vjernih gostiju.

Pročitano 1252 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1