logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Četvrtak, 15 Srpanj 2021 19:56

In Memoriam | Odlazak naše drage Elene (1935. - 2021.)

Napisao/la Benediktinke sv. Andrije apostola – Rab
Ocijeni sadržaj
(7 glasa/-ova)

Danas, 15. srpnja, Gospodinu se preselila naša draga Elena Fučić, rođena davne 1935. godine u Cresu. Nenametljiva, vrijedna, puna razumijevanja za druge, služila je svima kad god je mogla.

 

Bila je omiljena u Cresu, ali i u Rabu. Kad je onemoćala, došla je k nama u Rab, u Samostan, što je bila njezina želja dok je bila još u punoj snazi. Prihvatile smo je kao našu sestru, šivala je i molila, živjela život u povučenosti, radosna što još može nešto učiniti svojim rukama.

 

Prošlog ljeta, poslije moždanog udara, legla je u krevet i do danas nosila križ svoje bolesti u predanju i molitvi. S. Klara koja ju je njegovala, svjedoči o njezinoj vjeri u najtežim trenucima, kao i sve mi koje smo bile uz nju kad je trebalo, kao i danas, kad je odlazila.

 

Radosne smo što nam je Gospodin podario milost da je u njezinoj starosti podvorimo i pomognemo u prijelazu u Vječnu Domovinu. Okrijepljena Svetim sakramentima, blago je u Gospodinu preminula, tiho, kako je i živjela. Neka joj Gospodin daruje nagradu za sve dobro koje je učinila za Njegovu svetu Crkvu, za svećenike, za sve nas! Gospodin sam bio joj nagrada i Baština.

 

Pogreb će biti u petak 16. srpnja, na groblju u Cresu u 16 sati, a iza pogreba bit će sveta misa zadušnica.

 

Počivala u miru Božjemu, naša draga Elena! Tvoje koludrice!

Pročitano 2478 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1