logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 16 Srpanj 2021 06:36

Jedanaest godina od Krešinog preplivavanja Barbatskog kanala i rađanja ideje o plivačkom maratonu za OSI

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Prošlo je 11 godina od Krešinog preplivavanja Barbatskog kanala i njegovog doticaja s Dolinom. Isplivavši dugo sanjanu dionicu i pomirivši se konačno s morem, Krešimir Butković srušio je tog 16. srpnja 2010. veliki dio vlastitih psiholoških i fizičkih barijera, a onda je te iste barijere počeo rušiti za sve nas - vođen isključivo motom jednakih mogućnosti za sve.

 

Brojni su Krešini maratoni na Vodenči iza nas, mnoge su osobe s invaliditetom upravo rapski plivački maraton prigrlile kao svoj osobni iskaz oslobođenja od predrasuda i malodušnosti. Ipak, najljepši dio priče oko maratona nisu samo konkretni pomaci učinjeni na terenu, poput ugradnje podizne platforme u Osnovnoj školi Ivana Rabljanina, organiziranja okruglog stola na temu jednakih mogućnosti ili promoviranja Raba u destinaciju koja želi biti pristupačna osobama s invaliditetom, već spontana podrška velikog broja Rabljana koji na dan maratona hodočaste na Vodenču, prijateljstvo, zanos i čarobna energija koja taj događaj izdvaja od drugih, čineći ga iskrenijim i humanijim.

 

Zahvaljujući Krešinom kvadriplegičarskom neodustajanju, njegovoj književničkoj genijalnosti i kolumnističkoj sveprisutnosti, medijskim nastupima, susretima s učenicima, ostvarenim suradnjama s brojnim glazbenicima, punio se Krešin život od te 2010. mnogim lijepim trenucima, ali stizali su i novi bolni životni udarci koje je valjalo preživjeti i preboljeti. Kako bilo da bilo, raduje nas to što će se naš Zagrepčanac, nakon jedne strahovito teške godine, za koji dan opet spustiti do svojega Barbata, među svoje rapske prijatelje i u ono isto more koje mu je toliko toga uzelo, a onda opet obilato vratilo.

 

Rab te čeka Krešo!  

Pročitano 755 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1