logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 29 Srpanj 2021 11:14

Veleposlanik Republike Koreje kao jedini gost Grada Raba na ovogodišnjoj Fjeri

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Epidemiološke mjere i preporuke Stožera koje su na snazi radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, spriječile su dolazak i brojnih sudionika Fjere iz drugih gradova i država koji svojim sudjelovanjem upotpunjuju čitavu priču, ali i uvaženih gradskih uzvanika.

 

Jedan od redovitih uzvanika Grada Raba, koji je ipak uspio doći na ovogodišnju Fjeru, je veleposlanik Republike Koreje Dong Chan Kim, kojeg je 2019. godine, prilikom njegove prve posjete Rabu, oduševila Rabska fjera, baš kao i sam grad i otok. Tom je prilikom iznio namjeru da pripomogne promoviranju Raba brojnim korejskim turistima koji u velikim brojkama posljednjih godina posjećuju uglavnom veće hrvatske gradove.

 

Potaknut proživljenim iskustvom rapskog srednjovjekovnog ljetnog festivala, te upoznat s ostvarenim i planiranim projektima Grada zahvaljujući posredovanju predsjednika Hrvatsko-korejskog poslovnog kluba Zorana Horvata, veleposlanik Dong Chan Kim je u društvu supruge ponovno posjetio Rab ne bi li, upravo tijekom fjerskog perioda, s gradonačelnikom Nikolom Grgurićem izvidio mogućnosti i potencijale interesantne za južnokorejske ulagače, a poseban je interes bio usmjeren k razvoju zdravstvenog turizmu i poslovnoj zoni Mišnjak.

 

 

Prijemu veleposlanika, njegove supruge i g. Horvata nazočila je i direktorica ureda TZG Raba Ivana Matušan koja je uvažene goste prije svega upoznala s podacima vezanim uz aktualnu turističku sezonu.

- „Srčana ustrajnost na povezivanju dvaju naroda, dvije potpuno različite sredine zahtjeva puno truda i napora, ali i poznavanja obiju strana u njihovu suštinu. Gospodin Horvat uspio je stvoriti jednu prijateljsku suradnju koja je zaživjela i koju ćemo nastojati dugoročno unaprjeđivati, na obostrano zadovoljstvo. Isticanje baš našega grada, našega otoka i rad na promociji Raba u zemlji kao što je Južna Koreja nama je od velika važnosti, i na tome mu veliko hvala“ naglasio je u svom obraćanju Grgurić.

 

Veleposlanik se složio s gradonačelnikom kako prostora za konkretnom suradnjom ima i više nego dovoljno, te kako će nastaviti s namjerom da se pojedine investicije i realiziraju. Zahvalio je na izuzetnom gostoprimstvu koje im je iznova pruženo, budući da im je tijekom svakog boravka na Rabu omogućeno upoznavanje rapske baštine na potpuno nov način.

 

 

Nakon službenog dijela, razgovor se nastavio u opuštenijem tonu pri čemu su izmijenjene i poneke zanimljivosti koje na svojevrstan način isprepliću ove dvije zemlje, poput primjerice rezultata s aktualnih Olimpijskih igara. Naime gradonačelnik Raba je čestitao Južnoj Koreji na osvojenoj zlatnoj medalji u streličarstvu, spomenuvši pritom i naše samostreličare koji njeguju tradiciju održavanja viteških turnira, dok se veleposlanik Dong Chan Kim nadovezao čestitavši Hrvatskoj na zlatnoj medalji u taekwondou, upravo korejskoj tradicionalnoj borilačkoj vještini. Bez obzira na sličnosti i različitosti između ove dvije zemlje, ono što svakako veseli je obostrani interes za međusobnom suradnjom i poduzimanjem daljnjih koraka za ulaganje u budućnost.

 

 

Pročitano 1183 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1