logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Petak, 30 Srpanj 2021 13:57

Održana sjednica Stožera civilne zaštite Grada Raba | Sve zamjetnija kršenja propisanih mjera

Autor:
Ocijeni sadržaj
(8 glasa/-ova)

Na jučer održanoj sjednici, Stožer civilne zaštite Grada Raba pozitivno se očitovao na molbu Pučkog otvorenog učilišta Rab za izdavanje suglasnosti za održavanje događanja.

 

Radi se o ukupno četrnaest događanja (jedanaest kino projekcija, dvije kazališne predstave i jednom koncertu) koji će se u organizaciji PUO Rab održati do 15. kolovoza 2021. godine u prostorima u kojima je moguće osigurati provedbu važećih Odluka Stožera CZ RH i propisanih mjera HZJZ, odnosno u Ljetnom kinu Rab i u prostoru sv. Ivana na Gornjoj ulici.

U skladu s propisanom procedurom, za održavanje navedenih događanja zatražena je i ishođena suglasnost Stožera CZ Primorsko-goranske županije.

 

U nastavku sjednice raspravljalo se o provođenju propisanih epidemioloških mjera na području Grada Raba. U raspravi je negativno ocjenjeno stanje zbog, unatoč u prošlotjednoj objavi Stožera izrečenim upozorenjima, još zamjetnijeg kršenja propisanih mjera u vidu nenošenja zaštitnih maski na mjestima gdje je to obvezno, nepoštivanja propisanog razmaka između stolova u dijelu ugostiteljskih objekata, neodržavanja propisane socijalne distance te nepoštivanja mjere o najvećem dozvoljenom broju kupaca u trgovinama.

Zaključeno je da će se u narednim danima od strane komunalnog redarstva, predstavnika MUP-a i svih nadležnih inspekcijskih službi pojačati nadzor provođenja i poštivanja propisanih epidemioloških mjera, te je izražen stav kako bi se trenutno dobra epidemiološka situacija na otoku, ovakvim sve neozbiljnijim pristupom, koji polako poprima sve veće razmjere, mogla naglo pogoršati, a onda će biti uzaludno prizivanje naknadne pameti.

 

Stožer civilne zaštite Grada Raba upozorava i poziva sve građane i gospodarstvenike da se s ciljem očuvanja zdravlja nas i naših gostiju te nastavka uspješnog odvijanja gospodarskih aktivnosti, a u ovom trenutku i kroz naredna dva mjeseca dominantno je ono iz područja turizma, pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera. Naglasak stavljamo na one koje, premda ih već pomalo dosadno ponavljamo, nije teško provoditi: pojačanu dezinfekciju, održavanje socijalne distance i nošenje zaštitnih maski u svim uvjetima za koje je to propisano. Osim toga, pozivamo sve građane koji to još nisu napravili, da se prijave za cijepljenje. Cjepivo je dostupno svima, a cijepljenje je najefikasnija javnozdravstvena metoda u spriječavanju i suzbijanju zaraznih bolesti.

Svatko od nas će svojim odgovornim postupanjem doprinjeti ostvarenju dobrog rezultata, stoga šokažimo odgovornost i ozbiljnost da bismo u konačnici bili zdraviji i zadovoljniji.

 

U Rabu 30.7.2021.

Pročitano 1738 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1