Home Vijesti Dva primanja za dugogodišnje vjerne goste Raba u istome danu

Dva primanja za dugogodišnje vjerne goste Raba u istome danu

0
Dva primanja za dugogodišnje vjerne goste Raba u istome danu

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Irmgard i Walter Pauer na Rab dolaze od 1985. godine

Prvi je prijem upriličen za dugogodišnje goste obitelji Sonje i Tonija Keka iz Banjola. Riječ je o austrijskom bračnom paru iz Graza, Irmgard i Walteru Pauer, koji su na Rab prvi puta stigli 1985. godine. Tada su odsjeli u Loparu no odmah su uvidjeli, spomenuo nam je gospodin Walter, da su tamošnji vjetrovi koji dolaze iz pravca Velebitskog kanala prejaki za njihovo lagano plovilo pa su se, iz tog razloga, slijedeće tri-četiri godine „preselili“ u Supetarsku Dragu da bi konačno 1990. stigli do svojih ondašnjih i sadašnjih domaćina u Banjolu – obitelji Sonje i Tonija Keka. Postali su od tada njihovi stalni i vjerni gosti, a njihovo je poznanstvo tijekom posljednjih tridesetak godina preraslo u veliko prijateljstvo, do te mjere da gospodin Walter Kekove naziva svojom drugom obitelji.

Rab danas oglas

 

 

Njihove dolaske na Rab kod obitelji Keko nisu omele ni ratne godine u Hrvatskoj.

 

Plaketu Zahvale i prigodne poklone na primanju upriličenom u njihovu čast u Uredu Turističke zajednice grada Raba, kojem je prisustvovala i gospođa Sonja Keko sa svojom kćerkom Tanjom, Pauerovima je uručio Luka Perčinić.

 

 

Generacijska povezanost s Rabom – Njemački bračni par Okroy 42 godine vjeran Rabu

Ursula i Klaus prvi su puta na otok sreće stigli 1980. godine, a od 1990. postali su stalnim gostima obitelji Tonija i Mirjane Španjol-Faflja u Palitu. Posebno je zanimljivo, doznali smo iz razgovora s gospodinom Klausom, da su oni svojim dolaskom 1980. zapravo samo nastavili tada već 30 godina dugu tradiciju dolazaka Klausovih predaka na otok Rab. Ono što dodatno veseli jest to da se ta tradicija redovitih dolazaka na Rab, zahvaljujući njihovom sinu i njegovoj obitelji, već nastavila i na nove generacije Okroyevih.

 

 

 

Kako bi na neki način dokumentirao dugogodišnju obiteljsku vjernost Rabu gospodin Okroy nam je dao zanimljivu fotografiju vjetrobranskog stakla svojega glisera na koje je, prilikom svakog dolaska na Rab, počevši s 1990., lijepio registracijske naljepnice s otisnutom godinom boravka ovdje, no nedostaje mu 1993. jer naljepnicu te godine nigdje nije mogao nabaviti.

 

 

Još jedna zanimljivost vezuje se i uz ratnu 1995. godinu, točnije uz njihov boravak na Rabu u dane neposredno pred „Oluju“.

– „Tada su, savjetovani od prijatelja, ipak napustili Rab, ali su nas svega dva-tri dana nakon oslobodilačke „Oluje“ nazvali kako bi nam najavili svoj brzi povratak na Rab već idućeg dana“, rekla nam je gospođa Mirjana Španjol-Faflja koja je zajedno sa suprugom Tonijem prisustvovala primanju.

 

Luka Perčinić je u ime TZ grada Raba ovim dragim gostima, uz riječi iskrene zahvalnosti, uručio prigodnu Plaketu i poklone.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime