logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 04 Kolovoz 2021 11:21

Covid Testing Centar u novom paviljonu Psihijatrijske bolnice Rab

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

Psihijatrijska bolnica Rab u sklopu Covid Testing Centra nudi mogućnost brzog i efikasnog testiranja na koronavirus, uključujući brzi antigenski test, serološko testiranje te PCR testiranje.

 

Testirati se brzim antigenskim testom možete tokom cijelog tjedna, od ponedjeljka do nedjelje, serološkim testom radnim danom (pon-pet), a PCR testiranje izvodi se ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 9 sati. Testiranja i cijepljenja sada se izvode u novom paviljonu bolnice (paviljon D) gdje korisnici imaju i mogućnost korištenja besplatnog parkinga.

 

Sve osnovne informacije vezane za COVID-19 testiranje možete pronaći ovdje, a cjenici navedenih usluga nalaze se ovdje.

 

Više o testovima koji su na raspolaganju

Brzi antigenski test

Ukoliko Vam je potrebno brzo i jednostavno testirati se na trenutnu zaraženost virusom koji uzrokuje bolest COVID-19, na raspolaganju imate brzi antigenski test koji možete napraviti svakim radnim danom od 8:00-15:00 sati te vikendom i praznicima od 8:00-13:00 i od 18:30-20:00 sati.

 

PCR

U slučaju da je test negativan, a postoje simptomi, uključujući moguću prethodnu izloženost virusu, potrebno je napraviti PCR test kako bi se bolest potvrdila ili isključila. PCR testiranje također možete napraviti u Covid Testing Centru Psihijatrijske bolnice Rab ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7:00-9:00 sati. Rezultati su gotovi unutar 48 sati radnim danom. Prethodne prijave za brzi antigenski test i PCR nisu nužne, ali mogu skratiti vrijeme čekanja.

 

Serološki test

S druge strane, serološki test je jedini način kojim se može utvrditi je li osoba nakon kontakta s virusom SARS-CoV-2 razvila specifična antitijela. Serološko testiranje se provodi iz uzorka venske periferne krvi od ponedjeljka do petka od 8:00-20:00 sati, a pacijent treba biti natašte. Prethodna prijava za ovaj test je obvezna.

 

Prijave 

Prijaviti se možete putem online obrasca, emailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na telefonske brojeve 051/750-658 radnim danom ili 099/2110-777 vikendom.

 

Pročitano 781 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1