Home Vijesti Loparani povodom Dana pobjede iskazali veliku zahvalnost poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima

Loparani povodom Dana pobjede iskazali veliku zahvalnost poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima

0
Loparani povodom Dana pobjede iskazali veliku zahvalnost poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima

Foto: Foto: Opcina Lopar i UVDR Lopar

 

Najprije su položeni vijencu i zapaljene svijeće na gradskom groblju u Gospiću, a zatim se u zajedničkoj koloni krenulo put Ljubova, gdje je na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima najprije služena sveta misa, nakon čega su sva izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće. U Ramljanima je postavljen spomenik poginulom rapskom vitezu Slavku Deželjinu, a na kraju je posjećeno i spomen obilježje u Zalužnici.

Rab danas oglas

 

Predstavnici Općine Lopar i UVDR Lopar još su jednom istaknuli kako je ovaj tradicionalni posjet uz odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima koji su utkali svoje živote u stvaranje slobodne i neovisne Republike Hrvatske, doista najmanje je što danas možemo učiniti u znak zahvalnosti.

 

Danas, na sam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, oblježavanje je nastavljeno u Loparu. Položeni su vijenci i svijeće na središnjem križu mjesnog groblja, na grobovima svih preminulih hrvatskih branitelja iz Lopara, a postavljene su i dvije nove ploče s obilježjem hrvatskog branitelja za pokojne Zlatka Duvnjaka i Marinka Bunića. Potom je u crkvi Blažene Djevice Marije vlč. Božidar Volarić služio svetu misa, a po završetku službenog dijela programa upriličeno je prigodno druženje.


Svim hrvatskim braniteljima sretan njihov dan!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime