Home Vijesti Obilaskom mjesta stradanja i braniteljskih grobova Rabljani obilježili Dan pobjede

Obilaskom mjesta stradanja i braniteljskih grobova Rabljani obilježili Dan pobjede

0
Obilaskom mjesta stradanja i braniteljskih grobova Rabljani obilježili Dan pobjede

Foto: RabDanas

 

Ujutro su rapski branitelji u društvu gradonačelnika Raba na gradskom groblju u Gospiću zapalili svijeće i položili vijenac na grob svojeg legendarnog zapovjednika Ivana Čanića – Baje, a nakon svete mise na Ljubovu rapska je delegacija, skupa s ostalim delegacijama, isto učinila i kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima poginulima na ličkom ratištu, gdje među 69 imena stoji uklesano i ime rapskog branitelja Krešimira Ćatića..

Rab danas oglas

Tijekom dana obišli su i Ramljane gdje je postavljen spomenik poginulom rapskom branitelju Slavku Deželjinu oblikovan od kamena s otoka Raba – rapske breče, a ovaj memorijalni obilazak mjesta stradanja na ličkom ratištu završen je kod spomen obilježja u Zalužnici.

 

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja na Rabu započelo je sutradan svetom misom u crkvi sv. Andrije, nakon čega je delegacija Grada položila vijence i zapalila svijeće kod središnjeg križa na gradskom groblju i kod spomen obilježja u parku Boškopini.

– “Zajedno u tišini odajemo dužno poštovanje prvom predsjedniku i vrhovnom zapovjedniku dr. Franji Tuđmanu, svim poginulim i preminulim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u obrani i stvaranju hrvatske domovine, svim žrtvama Domovinskog rata, svima koji su pripomogli razvitak i napredak Hrvatske i koji su nas svojim životima beskrajno zadužili. Neka im je vječna slava i hvala”, poručio je gradonačelnik Raba Nikola Grgurić.

 

Zajedničkim obilaskom grobova poginulih i preminulih hrvatskih branitelja na otoku Rabu još je jednom odana dužna počast onima koji su za Domovinu bili spremni dati svoje živote i kojih nažalost više nema među nama.

 

Dan uoči odlaska na područje ličkog ratišta, osam članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, zajedno s gradonačelnikom Raba Nikolom Grgurićem, tradicionalno je, već 16. godinu zaredom, obišlo i grobna mjesta suboraca na susjednom otoku Pagu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime