logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 11 Kolovoz 2021 07:43

U ambijentalnoj čaroliji grada Raba održani KANTUNI

Napisao/la Karla Matušan
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)
U ambijentalnoj čaroliji grada Raba održani KANTUNI Foto: Ivo Šubić

U proteklih pet večeri, nakon pune dvije godine, rapske su ulice ponovno prepune života vodile k romantičnim svjetlima "Kantuna". Birana glazba, plamičci svijeća i odlična ponuda domaće hrane i pića činili su ambijent čarobnim.

 

Ponovno smo imali priliku negdje na kantunu susresti nama drage ljude, družiti se, te doživjeti ljepote našeg grada, kojem je ova manifestacija udahnula dašak života.

 

Ukoliko ste se našli na "Kantunu svjetla", u prekrasnom mediteranskom parku Dorka, zasigurno Vas dobra glazba i prekrasna atmosfera unutar osvijetljenih krošnji stabala i palmi nisu ostavili ravnodušnima. U tajanstvenom vrtu Mahačeve vile smjestio se "Skriveni kantun", također ispunjen glazbom, dobrom ponudom pića i mirisom šulčića. Dalje niz ulicu, čekao nas je "Kantun doživljaja" koji se smjestio u veličanstvenom lokalitetu ostataka nekadašnje crkve Svetog Ivana.

 

Svake večeri od 19:00 do 24:00 sata, osvježavajuća ponuda gin bara, okusi rapske torte, živa glazba i lokacije osvijetljene diskretnim proplamsajima svijeća, kreirali su ambijent romantičnih ljetnih večeri, a za uhu ugodnu zvučnu kulisu pobrinuli su se izvrsni mladi glazbenici Severina Popov i Dejan Kurelić koji čine riječki Acoustic duo "Mellon", Nina Herr (vokal) i Luka Brenko (gitara) koji su na Rab stigli direktno s poznatih zagrebačkih Dvorišta, zatim Mihaela Palić iz poznate glazbene obitelji sestara Palić, mladi i talentirani Neo koji je prije nekoliko mjeseci lansirao svoj prvi autorski singl, te jedna i neponovljiva Ivana Galić. Kantuni su i ove godine privukli velik broj posjetitelja, koliko domaćih, toliko i stranih, u jednom romantičnom okruženju, naravno, uz pridržavanje trenutačnih epidemioloških mjera, pa su kantuni Dorke i Svetoga Ivana bili Covid Free zone samo za posjetitelje s važećim potvrdama, dok je kantun Mahačeve vile bio otvoren za sve posjetitelje uz mjeru ograničenja broja posjetitelja na lokaciji.

 

Ova kulturno-turistička manifestacija, koja spajajući ambijentalno uređenje, biranu glazbu uživo, urbanu zabavu i kvalitetnu ponudu, na poseban način svim posjetiteljima predstavlja i promovira neponovljive ljepote grada Raba, održana je u organizaciji G.A.D. PRODUKCIJE i njezinog tima KULTUR specijaliziranog za projekte kulturnog turizma i destinacijskog managementa, uz partnersku podršku Pučkog otvorenog učilišta Rab i Grada Raba, a mi s radošću iščekujemo sljedeće Kantune!

 

Pročitano 1632 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1