Home Vijesti Turistička sezona u Loparu iznad svih očekivanja

Turistička sezona u Loparu iznad svih očekivanja

0
Turistička sezona u Loparu iznad svih očekivanja

Foto: Foto: Darko Tršinar

 

Dosadašnjim tijekom turističke sezone svi pružatelji usluga mogu biti više nego zadovoljni. Općina Lopar i TZO Lopar su kao prioritet odredili očuvanje pozitivne epidemiološke situacije u destinaciji, pa su tako sva događanja i veća okupljanja otkazana kako bi turistička sezona čim uspješnije privela kraju.

Rab danas oglas

Najviše noćenja ostvareno je u obiteljskom smještaju, čak 224.875 (53%), zatim u kampovima 153.317 (36%), te u hotelima 43.559 noćenja (11%). Obiteljski smještaj je ostvario 224.875 noćenja. U odnosu na 2020. index je 126 (bilo je 177.993), a u odnosu na 2019. kada je ostvareno 262.453 index je 86.

 

U strukturi gostiju najbrojniji su Nijemci sa 40%, zatim Slovenci sa 10%, Hrvati i Mađari sa po 9%, sa 11%, Austrijanci i Česi sa po 7%

– “Dosadašnjim tijekom turističke sezone svi pružatelji usluga mogu biti više nego zadovoljni. Općina Lopar i TZO Lopar su kao prioritet odredili očuvanje pozitivne epidemiološke situacije u destinaciji, pa su tako sva događanja i veća okupljanja otkazana kako bi turistička sezona čim uspješnije privela kraju. Smatramo da je Ministarstvo turizma i sporta smanjenjem paušalnog iznosa turističke pristojbe na 50% nedvojbeno dalo do znanja da želi pomoći građanima iznajmljivačima u teškoj situaciji izazvanoj pandemijom Covida 19, a turističke zajednice su u situaciji sa smanjenim prihodima fokus u svojim aktivnostima stavili na sigurnost turista u destinaciji. Tako je i TZO Lopar dala svoj doprinos prilikom uspostave punktova za testiranje, kroz konstantno slanje obavijesti i novosti vezano uz epidemilošku situacijuIako kraj turističke sezone nije još ni blizu, već sada možemo reći da je ona odrađena iznad svih očekivanja, no ne treba se opuštati, treba odraditi maksimalno odgovorno do kraja, podvući crtu i polako krenuti u pripremu slijedeće, nadamo se još uspješnije!”, poručio je direktor Ureda TZO Lopar Marin Mušćo.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime