logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Četvrtak, 19 Kolovoz 2021 15:25

Prikazivanjem dokumentarnog filma „Projekt Kartel“ započinje treće izdanje RAFF-a

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)
Prikazivanjem dokumentarnog filma „Projekt Kartel“ započinje treće izdanje RAFF-a Press-RAFF

Dan prije početka trećeg izdanja Rab Film Festivala, direktor RAFF-a Robert Tomić Zuber i ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab Katarina Ribarić na konferenciji za medije ispričali su najnovije detalje o tome kako će se odvijati festival pod epidemiološkim mjerama.

 

Na sve programe RAFF-a moći će se ući isključivo uz predočenje važećih Covid potvrda, ili potvrdama o preboljenju odnosno negativnim PCR ili antigenskim testovima.

 

Kako bi se zainteresiranima olakšao dolazak, RAFF je u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Primorsko goranske županije, HZJZ-om i Ministarstvom zdravstva omogućio besplatno testiranje za sve goste festivala, naglasio je Tomić Zuber. Ono će se moći obaviti ispred gornjeg glavnog ulaza u Dom zdravlja Rab, na adresi Palit 143a, besplatno za one koji su kupili ulaznicu za bilo koji program RAFF-a u petak, subotu i nedjelju. 

  • od 8,00 do 12 sati – testiranje i cijepljenje (na raspolaganju je cjepivo Johnson&Johnson – ordinira se u samo jednoj dozi)
  • od 17,00 do 19,00 sati – samo testiranje.

Za testiranje i cijepljenje u ovim terminima nije potrebna prethodna najava.

 

Zuber je još jednom ponovio filmski program, u kojem se svakako ističe jedan od do sad najuspješnijih hrvatskih filmova, „Murina“, redateljice Antonete Alamat Kusijanović, koji je osvojio Zlatnu kameru za najbolji debitanski film na festivalu u Cannesu. Film se prikazuje u subotu, u Ljetnom kinu, a već sad se traži ulaznica više. Dodatno, nakon „Murine“ na istom mjestu koncert će održati regionalna glazbena legenda Zoran Predin. Nije to „bez veze“, kako bi se u narodu reklo, jer Predin je upravo u „Murini“ ostvario i jednu manju sporednu ulogu.

 

"Projekt Kartel" otvara RAFF

Festival pak sutra (u petak) otvara u 20,00 sati dokumentarni film „Projekt Kartel“, o dramatičnim sudbinama meksičkih novinara koji rade priče o narko-kartelima, pri čemu nerijetko izgube i svoj život. Nakon njega i koncert Nine Fiamenco. U konkurenciji za najbolji film festivala je šest filmova – tri dokumentarna i tri igrana – a osim ova dva navedena, publika će moći vidjeti i igrane filmove „Egzil“ i „Lihvar“, te dokumentarne „Žicu“ i „Prava cijena online poslova“.

 

Festival u nedjelju zatvara danski film izvan konkurencije, no veliki europski hit – „Jahači pravde“. On će biti prikazan u Seaplex Kaich programu – u Uvali I. Padova, a moći će se gledati sa rive i usidrenih brodova. Taj program je besplatan za gledatelje, no – nepomenula je ravnateljica POU Rab Katarina Ribarić, broj mjesta je ograničen i u dva broda i na rivi, pa preporuča da se na vrijeme dođe na ulaze u brodove i rivu. Sve detalje RAFF objavljuje na svojim web (www.rabfilmfestival.com) i FB stranicama.

Pročitano 566 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1