Home Vijesti Ni rat ni pandemija nisu spriječili bračni par Schmid da nastavi dolaziti na Rab

Ni rat ni pandemija nisu spriječili bračni par Schmid da nastavi dolaziti na Rab

0
Ni rat ni pandemija nisu spriječili bračni par Schmid da nastavi dolaziti na Rab

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Iako sama gospođa Karin na naš “Otok sreće” dolazi znatno duže, tijekom ove male svečanosti Plaketa zahvale povodom 39 godina zajedničkih dolazaka na Rab uručena je njoj i njezinom suprugu Helmutu. Njih dvoje, naime, prvi su puta na Rab zajedno došli 1983. godine.

Rab danas oglas

 

Nekoliko su puta, tijekom tih prvih zajedničkih ljetovanja na Rabu, mijenjali adrese boravaka, no posljednjih 20-ak godina dolaze uvijek na istu adresu, kod obitelji Imširović u Kampor. Gospođa Gordana Imširović bila je s njima i na ovom primanju u Uredu TZ grada Raba.

 

U ugodnom razgovoru koji se poveo u Uredu TZ grada Raba doznali smo kako ovaj austrijski bračni par voli aktivan odmor, pa su tako svakodnevnim bicikliranjem i pješačenjem otokom, s godinama upoznali gotovo svaki njegov kutak. Svoje dolaske nisu prekidali ni u godinama Domovinskog rata u Hrvatskoj, premda su im njihovi sunarodnjaci govorili da je veoma rizično i pomalo ludo u to vrijeme odlaziti u Hrvatsku. Nisu se na to obazirali, već su upravo u to ratno vrijeme na Rab stizali sa svojom bebom starom tek nekoliko mjeseci. Često su na Rab dolazili i više puta godišnje, pa su tako i prošle „pandemijske“ godine otok posjetili čak tri puta.

– “Poznajemo mnogo Rabljana, a ja bih na kraju posebno spomenula i pozdravila gospođu Bosiljku Kaštelan u čijem frizerskom salonu, već 30 godina, kada god dođem na Rab, sređujem frizuru” – rekla nam je gospođa Karin Schimd.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime