Home Vijesti U mirnom tonu protekla 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

U mirnom tonu protekla 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

0
U mirnom tonu protekla 2. sjednica Općinskog vijeća Općine Lopar

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Prva pitanja načelniku Općine Zdenku Jakucu na „aktualcu“ uputio je vijećnik Dino Ivanić kojega je zanimalo kako napreduju završni radovi na dovršetku gradnje sportske dvorane i kako će se u Loparu, s obzirom na pandemijske okolnosti, obilježiti skori blagdan Male Gospe koji je ujedno i Dan općine Lopar.

Rab danas oglas

Načelnik Jakuc u svojem je odgovoru rekao da se radovi na sportskoj dvorani redovito odvijaju, ali je sasvim izvjesno da sve neće biti dovršeno do dogovorenog roka – 15. rujna.

Što se pak tiče blagdana Male Gospe, odnosno Dana općine Lopar, za sada je jedino moguće reći da će se Svečana sjednica Općinskog vijeća održati, već tradicionalno, u dvorani restorana Hotelskog naselja “San Marino”, a o tome tko će od visokih gostiju prisustvovati svečanosti javnost će biti naknadno obavještena, kazao je prisutnima na sjednici predsjednik Općinskog vijeća Lopara, Damir Paparić.

 

Zahvaljujući upitu vijećnika Ivana Pičuljana i odgovoru načelnika Zdenka Jakuca, doznali smo da su od strane Općine Lopar odrađene sve potrebne radnje vezane uz osiguranje skorašnjeg stambenog zbrinjavanja invalida Domovinskog rata Miljenka Urelića, kao i to da će i Općina financijski sudjelovati u tiskanju Zbornika na temu sudjelovanja stanovnika kvarnerskih otoka u Domovinskom ratu autora Željka Drinjka.

 

Nešto kraći tijek rasprave izazvala je 8. točka dnevnog reda po kojoj je načelnik Jakuc predložio moguću novu lokaciju za gradnju Dječjeg vrtića u Loparu, no i ova je točka, nakon što je načelnik svoj prijedlog dodatno obrazložio vijećnici Albini Andreškić, jednoglasno prihvaćena.

 

Rasprave je bilo i po točki 11 u kojoj se glasalo o ponuđenoj ostavci ravnateljice Centra za kulturu općine Lopar Tonke Kavran te o imenovanju novog vršitelja dužnosti ravnatelja CZK Lopar, ali je na kraju i ta točka dnevnog reda jednoglasno prihvaćena.

 

Vezano uz upražnjeno mjesto ravnatelja Centra za kulturu Lopar, kojeg je, kako je istaknuo načelnik Jakuc, Tonka Kavran uistinu uspješno obavljala punih 6 godina, rečeno je kako će do izbora novog ravnatelja/ice tu dužnost volonterski vršiti Marin Mušćo, direktor Ureda Turističke zajednice općine Lopar.

 

Posljednjom 13. točkom dnevnog reda vijećnici su upoznati s prijedlogom ovogodišnjih dobitnika javnih općinskih priznanja, a koja će im biti uručena na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom Dan općine Lopar.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime