Home Vijesti Završni dan Košarkaškog kampa Rab 2021 | Prijem za organizatore kampa

Završni dan Košarkaškog kampa Rab 2021 | Prijem za organizatore kampa

0
Završni dan Košarkaškog kampa Rab 2021 | Prijem za organizatore kampa

Foto: RabDanas

 

Rab kao prvi europski otok sporta, čiji se stanovnici u velikom broju aktivno ili rekreativno bave nekom vrstom sporta, idealan je domaćin koji sportašima i njihovim trenerima pruža sve potrebne uvjete, stoga nema sumnje da organizatori imaju namjeru započetu tradiciju nastaviti, i svake godine kamp unapređivati, čim nam epidemiološke mjere to omoguće.

Rab danas oglas

Tijekom 6 dana, koliko je kamp trajao, mali i mladi košarkaši odradili su 13 treninga, a na svakome bi pretrčali 2,5 km. Zanimljivo je spomenuti da su košarkaši koji su doputovali na Rab, smješteni u Dječjem odmaralištu „Varaždin“, hodajući do terena i natrag u ovom periodu prešli ukupno 45 km (od čega 1936) stepenica, što bi zbrojeno s pretrčanom kilometražom na treninzima bila otprilike udaljenost od Varaždina do Zagreba.

 

Natjecateljski duh i međusobno bodrenje

Završni program kampa, natjecateljskog karaktera, održao se na sportskom kompleksu u Palitu, a kiša koja je povremeno rashlađivala mlade natjecatelje, nije uspjela nikoga prestrašiti, pa ni roditelje koji su ih bodrili s tribina. Natjecateljskog, a niti sportskog duha ovom prigodom nije nedostajalo, te je natjecanje proteklo uz međusobno bodrenje natjecatelja, a medalje, zahvalnice i prigodni darovi podijeljeni su u veselom i vedrom ozračju.

 

Tijekom 6 dana, koliko je kamp trajao, mali i mladi košarkaši odradili su 13 treninga, a na svakome bi pretrčali 2,5 km.

Ovaj vrijedan program započeo je 2012. godine suradnjom ŽKK „Vindi“ iz Varaždina i ŽKK Rab, a u proteklih pet godina organizaciju je preuzeo ŽKK „DHPG“ Drnje koji djeluje na području šest općina sjeverozapadno od Koprivnice: Drnje, Hlebine, Peteranec, Gola, Legrad i Đelekovec.


Gradonačelnik primio organizatore Kampa

Predstavnike organizatora kampa, ŽKK „DHPG“ Drnje i suorganizatora, KK „RAB“, ovom su prigodom primili gradonačelnik Nikola Grgurić i pročelnik UO za opće poslove i društvene djelatnosti Zvonko Puljar-Matić u Maloj gradskoj vijećnici kako bi im u ulozi domaćina i srebrnog sponzora poželjeli dobrodošlicu te uspješan rad i ugodan boravak na Rabu. Od strane gostiju prijemu su nazočili predsjednik i trener kluba Željko Golubić, trener Tibor Vuković te dugogodišnji košarkaški trener, ujedno nekadašnji trener Hrvatske juniorske reprezentacije Dražen Cesar, u ulozi stručnog suradnika, a od strane rapskog košarkaškog kluba, njegov predsjednik Žarko Matušan.

 

 

Iako su planovi organizatora za ovu godinu bili poprilično ambiciozni, sa znatnim iskorakom u odnosu na prošlu godinu, te su namjeravali kamp dignuti na državnu razinu, pandemija koronavirusa ponovno im je pomrsila planove, ali ne i organizaciju samog kampa. Treniralo se dva puta dnevno na terenima sportskog kompleksa u Palitu te autokampa na 3. Padovi. Košarkaši su bili raspoređeni u tri selekcije, prvenstveno po tehničkom znanju, a sa svakom je radilo po dva trenera.

 

Završni program kampa, natjecateljskog karaktera, održao se na sportskom kompleksu u Palitu, a kiša koja je povremeno rashlađivala mlade natjecatelje, nije uspjela nikoga prestrašiti, pa ni roditelje koji su ih bodrili s tribina.

Cilj kampa je prije svega naučiti djecu da sport može biti sastavni dio našeg života bez obzira na primarne obaveze poput škole, fakulteta ili posla. Ovaj košarkaški kamp, osim košarke, za djecu neplivače održava i školu plivanja, kao i kulturne obilaske za starije sudionike. Ono što je najbitnije je naučiti se odgovornosti i disciplini od najranijih dana, te dopustiti sportu da postane načinom života.

 

Rab kao prvi europski otok sporta, čiji se stanovnici u velikom broju aktivno ili rekreativno bave nekom vrstom sporta, idealan je domaćin koji sportašima i njihovim trenerima pruža sve potrebne uvjete, stoga nema sumnje da organizatori imaju namjeru započetu tradiciju nastaviti, i svake godine kamp unapređivati, čim nam epidemiološke mjere to omoguće.

 

 

Predstavnici organizatora izrazili su zadovoljstvo suradnjom te su uputili zahvale Gradu i KK „Rab“, kao i svima koji su pripomogli pri osiguravanju prostora te pružili podršku za održavanje kampa, na zadovoljstvo brojne djece.

 

Gradonačelnik Grgurić sa zadovoljstvom je pozdravio organizaciju ovakvog sportskog događanja koji kod djece budi veliki interes, što samo dokazuje kolika je vrijednost postojanja uređenih sportskih terena, te potiče na daljnju angažiranost ka unapređivanju kvalitete sportske ponude na otoku. U planu je slične komplekse realizirati i u ostalim mjestima, što bi omogućilo pojačanu sportsku aktivnost.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime