Home Vijesti In Memoriam | DARKO KURELIĆ – Krcko (1953. – 2021.)

In Memoriam | DARKO KURELIĆ – Krcko (1953. – 2021.)

0
In Memoriam | DARKO KURELIĆ – Krcko (1953. – 2021.)

Foto: RabDanas

 

Nažalost, takva intrvencija bila je 187/2021 – otvaranje stana, osoba se ne javlja. Ovaj put ta osoba nije bio netko nama nepoznat, nesretnik. Ovaj put to je bio naš Darko, naš Krcko kako smo ga svi od milja zvali. Napustio nas je na 75. obljetnicu postrojbe i dan prije svog rođendana.

Rab danas oglas

 

Darko je rođen 25. kolovoza 1953. godine na Rabu u obitelji oca Nikole i majke Antice. Djetinjstvo je proveo na svom rodnom Rabu, gdje je odrastao uz brata Dragana i završio osnovnu školu. Predan i marljiv, poput ostalih svojih vršnjaka, srednjoškolsko obrazovanje nastavio je u Senju gdje je završio za montera vodovodnih instalacija. Po završetku školovanja zaposlio se u Rijeci, ali ljubav i želja da se vrati svom rodnom kraju bili su jači pa se vratio na škoj gdje se zaposlio u Jedinstvu, a kasnije prešao u Hotel Inter kao domar, gdje je dočekao i mirovinu.

 

Svoje umirovljeničke dane provodio je u društvu prijatelja u Palitu, gdje se po odlasku u mirovinu preselio iz gradske jezgre i svoje rodne kuće. Darko nikada nije pronašao svoju srodnu dušu, nije imao potomaka, pa je svu svoju ljubav posvetio nećaku Kristijanu kojeg je neizmjerno volio. Volio je i svoj DVD Rab u kojem je često provodio umirovljeničke dane.

 

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Rab pristupio je 6. studenog 1978., završio osposobljavanje i stekao zvanje vatrogasca te od 1982. djelovao kao operativac u vatrogasnoj postrojbi do 1. rujna 2018. kada je otišao u pričuvu. Kroz svoj vatrogasni radni vijek stalno se usavršavao te stekao zvanja vatrogasaca 1. klase, dočasnika i dočasnika 1. klase.

 

 

Nemjerljiv je njegov doprinos u radu s mladima koji ga je posebno veselio. Vedre naravi, svima je ulijevao povjerenje i nije bilo straha otići s Krckom bilo gdje na teren. Brojne intervencije, druženja, vježbe, izleti i karnevali zauvijek i s nostalgijom će nam ostati u sjećanju na jedna drukčija vremena zajedništva. A upravo nas je Darko tome i učio.

 

Za svoj predan i samoprijegoran rad Darko je nagrađen vatrogasnim spomenicama za 10, 20, 30 i 40 godina rada, brončanom i srebrnom vatrogasnom plamenicom za hrabrost i požrtvovnost, srebrnom i zlatnom vatrogasnom medaljom te spomenicom vatrogasnog veterana.

 

Dragi naš Darko, život je prolazan i prođe u trenu; život je ona crtica između godine rođenja i godine smrti. Tvoja crtica ostaje nam trajno utkana u sjećanje i povijest Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rab. Neizreciva bol ostaje i tvojoj obitelji, posebno bratu Draganu i nećaku Kristijanu, ali i svima nama koji smo te poznavali i cijenili.

 

Neka ti je laka ova rapska gruda! Počivao u miru!

 

DVD Rab

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime