logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 12:21

Na području Grada Raba ostvareno milijunto noćenje u ovoj godini

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Na području Grada Raba ostvareno milijunto noćenje u ovoj godini Foto: Darko Tršinar

Na jučerašnji dan, 29. kolovoza 2021. ostvareno je milijunto noćenje na području Grada Raba, za razliku od prošle godine kada je u cijeloj godini ostvareno 896.246 noćenja, dok je 2019. godine milijunto noćenje ostvareno 15. kolovoza.

 

Iako je kraj kolovoza, osjećaju ljeta i turističke sezone pripomažu sve ljepše vremenske prilike i turisti čiji je broj još uvijek respektabilan. Rezervacijske najave za rujan su odlične, kako u obiteljskom smještaju, tako i u hotelima, te je izuzetno bitno i dalje ostvarivati povoljnu epidemiološku situaciju u destinaciji.

Na sam dan 29.8.2021. na području Grada Raba ostvareno je 1.140 dolazaka, što je 53% više nego lani, ali i 39% više u odnosu na 2019. godinu. Na taj dan ostvareno je 10.014 noćenja, što je za 63% više nego 2020. godine, a u usporedbi s rezultatom iz 2019. godine, ostvareno je visokih 83%.

 

Odlična je situacija i s dosadašnjim rezultatom u kolovozu, pa tako Rabljani broje 54.145 dolazaka, što je za 38% više od lanjskog rezultata, ili 92% ostvarenja iz 2019. godine. Za isto razdoblje ostvareno je 466.827 noćenja, što je za 37% više nego lani,  2019..

 

Kumulativno gledajući, na području Grada Raba i dalje se najčešće odmaraju Nijemci (ostvareno 390.870 noćenja), Hrvati (ostvareno 131.380 noćenja), Austrijanci (ostvareno 107.644 noćenja), Slovenci (ostvareno 88.867 noćenja) i Mađari (ostvareno 60.467 noćenja). Omjer domaćih i stranih turista je 12% naspram 88%, što ukazuje kako stranci premoćno ostvaruju većinu noćenja na području Grada Raba.

 

 

 Foto: Darko Tršinar

 

I dalje najviše turista boravi u smještaju u domaćinstvu, njih 64%, s obzirom na velik broj evidentiranih iznajmljivača (cca 1.500) te velik broj kreveta (cca 14.000). Slijede ih kampovi s 11%, hoteli s 10%, nekomercijalni smještaj s 10% te ostali kapaciteti s 5%.

 

Iako je kraj kolovoza, osjećaju ljeta i turističke sezone pripomažu sve ljepše vremenske prilike i turisti čiji je broj još uvijek respektabilan. Rezervacijske najave za rujan su odlične, kako u obiteljskom smještaju, tako i u hotelima, te je izuzetno bitno i dalje ostvarivati povoljnu epidemiološku situaciju u destinaciji. Odgovornost svih dionika u turizmu turisti su nagradili ovim odličnim rezultatima i potvrdili svoju vjernost Gradu Rabu.

 

Gradonačelnik Grada Raba i predsjednik TZG Raba Nikola Grgurić osvrnuo se na postignute rezultate:

- „Sretan sam i ponosan na naš grad i sve pružatelje usluga unutar turističkog sektora, ali i općenito sve njegove stanovnike koji su pokazali svoju spremnost, profesionalnost, i što je najbitnije, optimizam i odgovornost naspram nestabilnosti i neizvjesnosti s kojima smo se nosili tijekom čitave sezone zbog pandemije koronavirusa. Pokazali smo jaku želju i uložili velike napore da turistima ponudimo najviše od sebe, od našeg grada i otoka, da im omogućimo nezaboravne i jedinstvene trenutke boravka u našem malom raju, unatoč ograničenjima. Organizacijom pojedinih manifestacija nastojali smo im omogućiti doživljaj zabavno-kulturne ponude i tradicije, ali i učiniti ih motivom dolaska, što je izniman uspjeh. U suradnji s nadležnim institucijama koje vode računa o kontroliranju i suzbijanju pandemije, uspjeli smo se oduprijeti potencijalno lošem scenariju, a odgovornim ponašanjem pridobiti povjerenje brojnih turista. Stoga zahvaljujem svima koji su doprinijeli ostvarenju milijuntog noćenja na području Grada Raba, i time dokazali da nema prepreke koju zajednički ne možemo savladati. Istim smjerom nastavimo dalje, uz napomenu kako nije vrijeme za opuštanje, već za dodatno djelovanje po pitanju zaštite svoga zdravlja i zdravlja ljudi koji nas okružuju", poručio je Grgurić.

Pročitano 1324 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1