logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Utorak, 31 Kolovoz 2021 14:13

Carmen i Bernhard Spiess - Lopar nam je jednako zanimljiv danas kao i prije 42 godine

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
Carmen i Bernhard Spiess - Lopar nam je jednako zanimljiv danas kao i prije 42 godine Foto: TZO Lopar

Carmen i Bernhard Spiess prvi puta došli su u Lopar prije 42 godine, još davne 1979. godine i to kod obitelji Marije i Ivana Franelića. U tridesetak godina još su promijenili dva domaćina u obiteljskom smještaju, a zadnjih desetak godina redoviti su gosti San Marino Camping Resorta jer im se to, kupivši vlastiti kamper, činilo kao najlogičniji izbor.

 

Tijekom godina, kako kažu, stekli su mnogo prijatelja među domaćinima i turistima. S obzirom da su ranije imali i svoj gliser, izvrsno poznaju cijeli Kvarner, obližnje otoke i kopno, sve plaže i uvale, ali plaža Sahara im je ipak najviše prirasla srcu. Tu su znali prenoćiti na plovilu ili na plaži u šatoru i u toj uvali se nekako najprirodnije osjećaju.

 

Ističu kako im je Lopar jednako zanimljiv sada i prije 40 godina, jer u svako doba života čovjek ima svoje prioritete i potrebe i oni su se znali tome prilagoditi. Nekada su više boravili na gliseru, a sada im najviše odgovaraju mirnija večernja druženja uz roštilj u kampu.

 

 

Još uvijek im nije problem autom prevaljivati put od 1200 km od Braunshweiga do Lopara i nadaju se da će to moći još neko vrijeme. Želja im je proslaviti 50. godišnjicu dolaska u Lopar, što im i mi od srca želimo.

 

Prigodnu plaketu i poklone predali su im Manuela Ivanić, pročelnica JUO Općine Lopar, Marin Mušćo, direktor TZO Lopar, te Davor Šunjić, direktor San Marino Camping Resorta.

Pročitano 829 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1