logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 09:40

U Loparu održana primopredaja stambenog objekta ratnom vojnom invalidu Miljenku Ureliću

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
U Loparu održana primopredaja stambenog objekta ratnom vojnom invalidu Miljenku Ureliću Foto: Marijana Protulipac Tomičić

U svrhu stambenog zbrinjavanja hrvatskog branitelja i ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata Miljenka Urelića, Općinsko vijeće Općine Lopar donijelo je Program zbrinjavanja hrvatskog branitelja koji je obuhvatio stambeno zbrinjavanje u svrhu poboljšanja otežanih uvjeta življenja i rješavanja stambenog pitanja.

 

Uvjeren da ovakvim djelovanjem sviju nas zajedno, pokazujemo tko smo i da od danas kao zajednica vrijedimo više.
(načelnik, Zdenko Jakuc)

Glavni inicijator izgradnje stambenog objekta bila je Udruga veterana domovinskog rata Lopar čiji je Miljenko član, a Općina Lopar je u potpunosti financirala njegovu izgradnju u vrijednosti 575.000,00 kuna.

 

Ishođenjem uporabne dozvole stekli su se i svi potrebni uvjeti za primopredaju stambenog objekta koja je jutros održana na adresi Lopar 369. u prisustvu samog branitelja Miroslava Urelića, njegovih roditelja, predstavnika braniteljske udruge i načelnika Općine Lopar Zdenka Jakuca.

 

Načelnik Jakuc u kratkom je govoru podsjetio na vrijeme od prije 30 godina, na dane straha i iščekivanja, u kojima su upravo branitelji bili ti koji su omogućili naš današnji život u neovisnoj Hrvatskoj u kojoj slobodno možemo donositi odluke:

- Nažalost neki hrvatski sinovi nisu se vratili, Miljenko se vratio, ali ništa više nije bilo isto. I baš zato ovaj čin primopredaje znak je pažnje i zahvalnosti čitave naše zajednice, koja kroz instituciju Općine i Program zbrinjavanja ustrajava u nastojanju da se Miljenku znatno poveća kvaliteta života i osigura mirnija starost. Posebno hvala njegovim roditeljima, a ja sam uvjeren da ovakvim djelovanjem sviju nas zajedno pokazujemo tko smo i da od danas kao zajednica vrijedimo više.

 

Novi objekt blagoslovio je loparski župnik vlč. Božidar Volarić.

Pročitano 2790 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1