logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 08 Rujan 2021 12:43

Dan Općine Lopar i blagdan Male Gospe započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)
Dan Općine Lopar i blagdan Male Gospe započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća Foto: Ivica Hodak

Jutros je povodom Dana Općine Lopar i blagdana Male Gospe uz središnji križ na općinskom groblju vijence položila i svijeće zapalila delegacija Općine Lopar predvođena načelnikom Zdenkom Jakucom.

 

U delegaciji su pored predstavnika Općine Lopar, bili i predstavnici prijateljske Općine Vladislavci te članovi Udruge veterana Domovinskog rata Lopar. Vijence su položili i svijeće zapalili i članovi ZU HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije.

 

Nakon komemoracije kod središnjeg križa, sudionici su se pridružili mnoštvu vjernika koji već tradicionalno na Malu Gospu hodočaste do loparske crkve Rođenja Blažene Djevice Marije u čijem se perivoju u 10.00h slavila prva od tri najavljene svete mise. Iduće dvije mise tijekom dana održat će se u 15.00h i 17.00h.

 

Iako zbog pandemijskih okolnosti ni ove godine nema velikog šatora i večernje fešte, na platou Melak odvijat će se tradicionalni sajam robe široke potrošnje, a ugostiteljsku ponudu tradicionalnih jela po pristupačnim cijenama svi koji se danas zateknu u Loparu moći će pronaći u restoranima Jadran, Madonna. Feral, Lanterna, Ankora, Stella i Fortuna.

Pročitano 1746 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1