logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 08 Rujan 2021 13:27

Supružnici Sigrid i Udo Fritz Küss tijekom rata na Rab dovozili humanitarnu pomoć

Napisao/la Luka Perčinić
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Supružnici Sigrid i Udo Fritz Küss dolaze iz Njemačke (Oberau Garmisch-Partenkirchen), prvi su puta na Rab stigli na jednodnevni izlet 1972., a ponovno su se vratili 1986. godine, te su od tada pa sve do današnjeg dana ostali vjerni gosti Raba i svojih domaćina Vesne i Anta Staničića iz Kampora.

 

Kod svojih domaćina osjećaju se ugodno i kao kod kuće, pa je i to jedan od razloga zašto na Rab dolaze ili su dolazili i do tri puta godišnje.

 

Inače svoj prvi dolazak i razlog radi kojega su se odlučili doći na našu obalu i Rab vezan je uz nezgodu njihovog sina na skijanju. Nakon zadobivene ozljede, doktori su im preporučili rehabilitaciju, ali i vježbanje u toploj vodi ili još bolje u moru. Na preporuku poznanika došli su na Rab.

 

Dolazil su i za vrijeme rata, a sa svojim su prijateljima u više navrata prikupljali i dovozili humanitarnu pomoć na Rab, u Crveni križ i Psihijatrijsku bolnicu Rab.

 

Ovim dragim gostima nakon upisa u knjigu dugogodišnjih i vjernih gostiju Raba, u Uredu TZG Raba uručena je Plaketa zahvale s prigodnim poklonima.

Pročitano 1089 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1