logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Gif animacija za zapoljavanje 2000x240px

 

Utorak, 14 Rujan 2021 15:13

Ženska klapa „Anima Arbae“ sudjelovala na smotri klapa u samom srcu Đakova

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

Ove subote, 11. rujna 2021. godine na Strossmayerovom trgu ispred prekasne đakovačke Katedrale sv. Petra, u samom srcu grada Đakova, odzvanjali su zvuci klapske pjesme, a svoj su doprinos na 5. smotri klapa „U srcu te nosim“ dale i članice Ženske klape „Anima Arbae“ iz Raba.

 

Na završetku smotre skladbom „Inati se Slavonijo“ u čast Kiće Slabinca, sve su klape okupljene na pozornici dokazale da između slavonske ravnice i Jadranskog mora nema barijera te da je nespojivo itekako moguće povezati.

 

Uz klapu "Anima Arbae" na poziv domaćina Ženske klape Certissa iz Đakova, smotru su svojim klapskim izvedbama obogatile; Mješovita klapa „Prvi Komin Snježanin“ iz Zagreba, Ženska klapa „Allegre“ iz Osijeka, Muška klapa „Cetinjani“ iz Hrvaca, Ženski vokalni sastav „Rusula“ iz Splita i Mješovita klapa „Šuferini“ iz Srinjina. Da je slavonsko srce veliko, članice klape Anima Arbae su znale i prije, budući da je ovo drugi put da sudjeluju na đakovačkoj smotri klapa.

 

 

Ovoga puta „Certisse“ su svojom gostoljubivošću, trudom, predanim angažmanom i organizacijom smotre nadmašile sva očekivanja, a za odličan prijateljski štimung pobrinule su se i ostale klape gosti! Dalmatinska klapska pjesma izmamila je pljesak podrške đakovačke publike, a na završetku smotre skladbom „Inati se Slavonijo“ u čast Kiće Slabinca, sve su klape okupljene na pozornici dokazale da između slavonske ravnice i Jadranskog mora nema barijera te da je nespojivo itekako moguće povezati.

- „Lijepo je bilo ponovno zapjevati na nekoj smotri, budući da zadnje dvije godine nismo imale priliku negdje pokazati naš glazbeni rad iz svima nam znanih razloga. Stoga, zahvaljujem od srca članicama klape „Certissa“, što su nas pozvale na ovu smotru, jer osjećale smo se kao kod kuće. Napominjem kako je klapa Anima Arbae tijekom pandemije redovito održavala probe, naravno, u skladu s epidemiološkim mjerama, stoga nas je ovaj nastup još više razveselio! Smotre su uz guštanje u pjevanju odlična prilika za promociju mjesta u kojem živiš, a Đakovo se uistinu ima čime pohvaliti! Uz nastup na smotri, ističem i sudjelovanje svih klapa na nedjeljnoj sv. misi u nadaleko poznatoj Đakovačkoj katedrali. Prekrasan je osjećaj biti dio klapskog zvuka u crkvi uz spoznaju da onaj koji pjeva dvaput moli, kako je to na misi istaknuo mons. Luka Strgar, kanonik Prvostolnog kaptola đakovačko-osiječkog. Nasravno, zahvaljujemo i Gradu Rabu što je podržao odlazak klape na đakovačku smotru“, kazala nam je Gordana Ćuk-Ribarić.

 

- „Svaka smotra donosi nova prijateljstva, a ništa nije ljepše od toga jer svaki klapaš u baš svakom gradu u Hrvatskoj ima "nekog svog". Nadamo se da će i naša klapa moći jednom ugostiti sve klapske prijatelje na našem otoku“, poručila je Larisa Debelić.

 

Pročitano 1535 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1