Home Vijesti Ženska klapa „Anima Arbae“ sudjelovala na smotri klapa u samom srcu Đakova

Ženska klapa „Anima Arbae“ sudjelovala na smotri klapa u samom srcu Đakova

0
Ženska klapa „Anima Arbae“ sudjelovala na smotri klapa u samom srcu Đakova

Foto: RabDanas

 

Na završetku smotre skladbom „Inati se Slavonijo“ u čast Kiće Slabinca, sve su klape okupljene na pozornici dokazale da između slavonske ravnice i Jadranskog mora nema barijera te da je nespojivo itekako moguće povezati.

Rab danas oglas

 

Uz klapu “Anima Arbae” na poziv domaćina Ženske klape Certissa iz Đakova, smotru su svojim klapskim izvedbama obogatile; Mješovita klapa „Prvi Komin Snježanin“ iz Zagreba, Ženska klapa „Allegre“ iz Osijeka, Muška klapa „Cetinjani“ iz Hrvaca, Ženski vokalni sastav „Rusula“ iz Splita i Mješovita klapa „Šuferini“ iz Srinjina. Da je slavonsko srce veliko, članice klape Anima Arbae su znale i prije, budući da je ovo drugi put da sudjeluju na đakovačkoj smotri klapa.

 

 

Ovoga puta „Certisse“ su svojom gostoljubivošću, trudom, predanim angažmanom i organizacijom smotre nadmašile sva očekivanja, a za odličan prijateljski štimung pobrinule su se i ostale klape gosti! Dalmatinska klapska pjesma izmamila je pljesak podrške đakovačke publike, a na završetku smotre skladbom „Inati se Slavonijo“ u čast Kiće Slabinca, sve su klape okupljene na pozornici dokazale da između slavonske ravnice i Jadranskog mora nema barijera te da je nespojivo itekako moguće povezati.

– „Lijepo je bilo ponovno zapjevati na nekoj smotri, budući da zadnje dvije godine nismo imale priliku negdje pokazati naš glazbeni rad iz svima nam znanih razloga. Stoga, zahvaljujem od srca članicama klape „Certissa“, što su nas pozvale na ovu smotru, jer osjećale smo se kao kod kuće. Napominjem kako je klapa Anima Arbae tijekom pandemije redovito održavala probe, naravno, u skladu s epidemiološkim mjerama, stoga nas je ovaj nastup još više razveselio! Smotre su uz guštanje u pjevanju odlična prilika za promociju mjesta u kojem živiš, a Đakovo se uistinu ima čime pohvaliti! Uz nastup na smotri, ističem i sudjelovanje svih klapa na nedjeljnoj sv. misi u nadaleko poznatoj Đakovačkoj katedrali. Prekrasan je osjećaj biti dio klapskog zvuka u crkvi uz spoznaju da onaj koji pjeva dvaput moli, kako je to na misi istaknuo mons. Luka Strgar, kanonik Prvostolnog kaptola đakovačko-osiječkog. Nasravno, zahvaljujemo i Gradu Rabu što je podržao odlazak klape na đakovačku smotru“, kazala nam je Gordana Ćuk-Ribarić.

 

– „Svaka smotra donosi nova prijateljstva, a ništa nije ljepše od toga jer svaki klapaš u baš svakom gradu u Hrvatskoj ima “nekog svog”. Nadamo se da će i naša klapa moći jednom ugostiti sve klapske prijatelje na našem otoku“, poručila je Larisa Debelić.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime