logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Petak, 24 Rujan 2021 10:42

Obilježen Dan mora | Eko grupe OŠ Ivana Rabljanina i djelatnici Dundova zajednički u „borbi“ za čist okoliš

Napisao/la Dundovo d.o.o.
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)

U povodu obilježavanja Dana mora, 21. rujna, članovi eko grupe OŠ Ivana Rabljanina Rab predvođeni voditeljicom, učiteljicom Sonjom Forić, pokrenuli su inicijativu čišćenja priobalnog i šumskog područja poluotoka Kalifront.

 

Dundovo d.o.o. za komunalne djelatnosti i ovoga se puta uključilo u ekološku akciju kako bi vrijednim mališanima pružili „ruku pomoći“, te kako bi zajednički odaslali poruku o važnosti očuvanja prirodnih ljepota kojima naš otok obiluje, osobito među mlađim generacijama koje treba učiti društvenoj i ekološkoj odgovornosti.

 

Vrijedna eko ekipa ove se godine s djelatnicima Dundova Eko brodom uputila u Uvalu Čifnata. Educirajući se pritom o štetnom utjecaju otpada na floru i faunu, i u konačnici na cijeli planet i čovječanstvo, te o načinima pravilnog razvrstavanja otpada, mališani su neumorno sakupljali svaki komadić otpada i svega onoga što ne pripada prirodi, kako bi ova, a potom i sve ostale uvale, zablistale u svom punom sjaju. Ovom su prilikom prikupili 5 vreća sitnog otpada, a najzastupljenija je bila plastična i staklena ambalaža za piće te vrećice.

 

Njihova je zadaća, kao i svih organizatora i sudionika ovakvih i sličnih eko akcija, bila probuditi svijest o štetnim posljedicama zagađivanja okoliša, prije svega među lokalnim stanovništvom, vodeći se uzrečicom ''Misli globalno, djeluj lokalno''. Važno je početi od sebe samih, osobnim primjerom biti primjer ostalima, te od najranije dobi učiti kako živjeti u skladu s prirodom i čuvati naš jedini, zajednički dom, za zdravu i sigurnu budućnost. Članovi osnovnoškolske eko grupe i djelatnici Dundova s tim će ciljem nastaviti zajedničku „borbu“ za čist okoliš.

 

Samo čisti otok je sretan otok!

Pročitano 1000 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1