Home Vijesti Nakon uspješnog ribolova i čišćenja ribe, zajedničkom večerom okončano Udičarenje BARBAT 2021

Nakon uspješnog ribolova i čišćenja ribe, zajedničkom večerom okončano Udičarenje BARBAT 2021

0
Nakon uspješnog ribolova i čišćenja ribe, zajedničkom večerom okončano Udičarenje BARBAT 2021

Foto: Foto: Ivica Hodak

 

Sudjelovale su 33 ekipe, a svaku od njih činila su po dva natjecatelja. Ovo natjecanje već godinama s istim ciljem druženja i čuvanja tradicijskog načina ribolova, okuplja sve generacije otočana, ali i onih gostiju otoka Raba kojima ovakav vid aktivnog turizma pruža jedno nezaboravno iskustvo. Stoga posebno veseli da su se i na ovogodišnjem udičarenju našle čak tri “čiste” juniorske ekipe natjecatelja do 16 godina starosti i dvije “mix-ekipe” senior-junior, ali i supružnici iz Njemačke koji su se rasporedili u dva tima i to tako da je svaki od njih udičario sa po jednim otočanom, odnosno otočankom.

Rab danas oglas

S tim u vezi zanimljivo je spomenuti i to da je upravo njemačkoj gošći, gospođi Anastasiji Waltz pripala nagrada za ulovljenu Naj-ribu. Naime ona je svojom tunjom iz Barbatskog kanala podigla arbuna od 240 grama.

 

Ukupno je ulovljeno sasvim solidnih 45 kg ribe koju su odmah po završetku službenog vaganja na rivi ispod hotela “Barbat” zajednički očistili svi sudionici udičarenja. Naravno, kako to biva već godinama, sva ulovljena riba kasnije je pripremljena i poslužena na zajedničkoj večeri u restoranu “Leut”.

 

Na ovogodišnjem udičarenju premoćno je pobijedio par Marko RibarićAnte Španjol s ulovom od 6,405 kg. Drugo mjesto s ulovom od 3,892 kg osvojio je par Boris DumičićLeo Popić, a na trećem je mjestu s ulovom od 3,006 kg završio par Josip Grce – Sandro Kaštelan. U kategoriji juniora s ulovom od 2,310 kg prvi su bili Ivan Pereza i Antonijo Sitaš.

 

Na kraju treba reći i to da su natjecatelji prije odlaska u ribolov, koji je službeno trajao od 10.00 do 14.00 sati, vučeni “tegljem” tradicionalno prodefilirali Barbatskim kanalom i rapskom lukom pozdravljajući i domaće ljude i turiste kojih su se zatekli na rivi.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime