Home Vijesti Pokret Otoka s Tajništvom za EU otoke organizira Energetsku akademiju – pridružite se i Vi!

Pokret Otoka s Tajništvom za EU otoke organizira Energetsku akademiju – pridružite se i Vi!

0
Pokret Otoka s Tajništvom za EU otoke organizira Energetsku akademiju – pridružite se i Vi!

Foto: RabDanas

 

Kroz dvodnevnu radionicu polaznici akademije imat će priliku saznati više o mogućnostima i prednostima korištenja obnovljivih izvora energije kao i načinima financiranja projekata.

Rab danas oglas

 

Registrirajte se!

 

Događaj će biti hibridan, što znači da je sudjelovanje moguće uživo ili online, te će se održati na hrvatskom jeziku bez prijevoda. Svi zainteresirani moći će ga pratiti i putem FB stranice Pokret Otoka / Island Movement.

 

Detaljan program može se pronaći ovdje.

 

Više o programu

Prvi dan ovog događaja pružit će vam priliku za upoznavanje s drugom fazom tajništva za čistu energiju EU otoka te će sudionici imati priliku saznati više o nacionalnim planom za energiju i klimatske promjene, Fondom za oporavak te novim zakonodavstvom na tržištu energije. Radionica je prilika za upoznavanje s različitim dionicima u tranziciji prema čistoj energiji te za razgovor o mogućnostima unapređenja energetske tranzicije otoka.

 

Drugog dana otočani imaju priliku naučiti više o tranzicijskim programima i strategijama koje se provode na otocima Cresu, Lošinju i Korčuli. Stručnjaci će raspravljati o financijskim alatima i mehanizmima, kao i o uključivanju građana u energetsku tranziciju. Također će se održati okrugli stol o utjecaju energetske tranzicije na druge gospodarske sektore poput turizma, gospodarenja otpadom i ruralnog razvoja.

 

Aktivnosti Tajništva za čistu energiju EU otoka

Cilj Tajništva za čistu energiju EU otoka, osnovanog pri Europskoj komisiji je pomoći otočanima u odabiru, procjeni, izvođenju i komunikaciji o projektima energetske energije kroz niz Energetskih akademija koje će se održati na raznim otocima i jezicima u idućih godinu dana. Pokret otoka regionalni je partner i stručni suradnik Tajništva za područje hrvatskih otoka.

 

Događaj će se održati na hrvatskom jeziku bez prijevoda, svi zainteresirani moći će ga pratiti i putem naše FB stranice.

 

COVID MJERE:

Energetska akademija će biti održana u skladu s propisanim COVID mjerama što uključuje ograničenje broja sudionika uz obavezan popis sudionika s njihovim osobnim podacima.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime