Home Vijesti Anketni upitnik o uspostavi dostave toplog obroka (ručka) na otoku Rabu za starije i nemoćne osobe

Anketni upitnik o uspostavi dostave toplog obroka (ručka) na otoku Rabu za starije i nemoćne osobe

0
Anketni upitnik o uspostavi dostave toplog obroka (ručka) na otoku Rabu za starije i nemoćne osobe

Foto: RabDanas

 

Primjerice dostava toplog obroka na otoku Krku organizirana je na način da sam obrok košta 25 kn, dok je cijena dostava u dom korisnika 10 kn, a takva bi cijena otprilike bila za otok Rab.

Rab danas oglas

 

Anketni upitnik u online obliku možete pronaći OVDJE, a moguće ga je dobiti i na adresi Doma – Banjol 20. Popunjeni upitnik možete ostaviti u poštanskom sandućiću ispred doma ili na ulazu u ustanovu.

 

O Domu na Rabu

Dom za starije osobe „Mali Kartec“ Krk, dislocirana jedinica Rab započela je s radom 22. veljače 2021. godine i može prihvatiti trideset i pet korisnika. Trenutno je u domu smješteno 30 stanara, a zaposleno je jedanaest djelatnika (medicinske sestre, fizoterapeut, njegovateljice, servirke – spremačice i kućni majstor). U sklopu stalnog smještaja dom na Rabu osigurava zadovoljenje životnih potreba kao što su: stanovanje, prehrana, održavanje osobne higijene, higijene prostora, brigu o zdravlju, fizioterapijske vježbe, radne aktivnosti, organizirano korištenje slobodnog vremena i socijalni rad.

 

Jedanaest soba nalazi se u stambenom dijelu, a sedam u Odjelu za pojačanu njegu i skrb. Svaka od njih opremljena je SOS signalizacijom, kako bi se korisnici uvijek osjećali sigurno. U sobama je proveden centralni sustav grijanja i hlađenja, kao i sustav ventilacije soba.

Sobe u stambenom djelu su jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a svaka ima svoju kupaonicu. U sobi se nalazi krevet s anatomskim madracem, noćni ormarić, ormar stol i stolice. Opremljene su LCD TV prijemnikom te priključkom za telefon i internet. U Odjelu za pojačanu njegu i skrb ima sedam soba, dvokrevetnih i trokrevetnih te jedna jednokrevetna. Sve imaju medicinske krevete s anatomskim madracima, stol, stolice, ormar i LCD TV prijemnik, a dvije imaju i vlastitu kupaonicu.

 

Dom ima blagovaonicu, dnevnu sobu, sobu za društvene događanja i veliku terasu za korisnike. Prostor i oprema doma u potpunosti je prilagođena osobama starije životne dobi i njihovim potrebama. Zdravstvena skrb pruža se korisnicima u suradnji s ambulantama primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja Rab, te izabrani liječnik po pozivu dolazi u dom.

 

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime