Home Vijesti Aktualno stanje s epidemijom COVID-19 na području otoka Raba – Informacija Stožera CZ Grada Raba

Aktualno stanje s epidemijom COVID-19 na području otoka Raba – Informacija Stožera CZ Grada Raba

0
Aktualno stanje s epidemijom COVID-19 na području otoka Raba – Informacija Stožera CZ Grada Raba

Foto: RabDanas

 

Posljedica povećanja broja oboljelih je i pojačano opterećenje zdravstvenog sustava, premda liječnici, farmaceuti, medicinsko i tehničko osoblje još uvijek uspijevaju osigurati kvalitetno pružanje svih usluga.

Rab danas oglas

 Iz tablice COVID-19 PGŽ (poveznica) | Ukupno oboljelih u posljednjih 14 dana (od 3 do 16.11.2021.): RAB: 221 – LOPAR: 22

 

Od jučer, 16.11.2021. je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja za sve zaposlene u javnim službama. Na području Grada Raba, u Gradu, gradskim ustanovama i komunalnim trgovačkim društvima Odluka se odnosi na 230 osoba. Od svih njih status preboljenja ili procjepljivanja ima više od 83 %, dok su svi ostali, osim onih koji koriste godišnje odmore ili imaju otvoreno bolovanje, prije dolaska na posao pristupili mjeri testiranja.

 

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana nije bilo problema u postupcima sa strankama koje su dolazile u službene prostorije obveznika provođenja Odluke.

 

“Prevladali smo brojne krizne situacije pa ćemo prevladati i ovu. Ipak, brže i s manjim posljedicama to ćemo uspjeti ostvariti povećanjem broja cjepljenih i provođenjem pravila koja vrijede još od početka izbijanja epidemije (higijena ruku, fizički razmak, provjetravanje prostorija, nošenje maski tamo gdje je to propisano). Zato pozivamo sve da, bez obzira na dugotrajnost kriznog stanja, pronađu motiv i snage te da ustraju u pridržavanju preporučenih epidemioloških mjera. Pozitivan odnos vratit će nam se kroz brže prevladavanje još jednog kriznog vala” – poručuju iz Stožera CZ Grada Raba.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime