logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

OLUJIC 1400X179

 

Srijeda, 17 Studeni 2021 13:00

Aktualno stanje s epidemijom COVID-19 na području otoka Raba - Informacija Stožera CZ Grada Raba

Napisao/la Stožer CZ Grada Raba
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

Vezano uz aktualno stanje s epidemijom COVID-19 na području otoka Raba, broj oboljelih se u posljednjih desetak dana povećao te varira između 150 i 200. Podaci o broju oboljelih ažuriraju se na dnevnoj bazi i dostupni su OVDJE 

 

Posljedica povećanja broja oboljelih je i pojačano opterećenje zdravstvenog sustava, premda liječnici, farmaceuti, medicinsko i tehničko osoblje još uvijek uspijevaju osigurati kvalitetno pružanje svih usluga.

 Iz tablice COVID-19 PGŽ (poveznica) | Ukupno oboljelih u posljednjih 14 dana (od 3 do 16.11.2021.): RAB: 221 - LOPAR: 22

 

Od jučer, 16.11.2021. je na snazi Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja za sve zaposlene u javnim službama. Na području Grada Raba, u Gradu, gradskim ustanovama i komunalnim trgovačkim društvima Odluka se odnosi na 230 osoba. Od svih njih status preboljenja ili procjepljivanja ima više od 83 %, dok su svi ostali, osim onih koji koriste godišnje odmore ili imaju otvoreno bolovanje, prije dolaska na posao pristupili mjeri testiranja.

 

Tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana nije bilo problema u postupcima sa strankama koje su dolazile u službene prostorije obveznika provođenja Odluke.

 

"Prevladali smo brojne krizne situacije pa ćemo prevladati i ovu. Ipak, brže i s manjim posljedicama to ćemo uspjeti ostvariti povećanjem broja cjepljenih i provođenjem pravila koja vrijede još od početka izbijanja epidemije (higijena ruku, fizički razmak, provjetravanje prostorija, nošenje maski tamo gdje je to propisano). Zato pozivamo sve da, bez obzira na dugotrajnost kriznog stanja, pronađu motiv i snage te da ustraju u pridržavanju preporučenih epidemioloških mjera. Pozitivan odnos vratit će nam se kroz brže prevladavanje još jednog kriznog vala" - poručuju iz Stožera CZ Grada Raba.

 

Pročitano 2513 puta

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1