logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 25 Studeni 2021 13:59

Nastajanje čarobnih kulisa za bajkoviti doživljaj adventa na Rabu

Autor:
Ocijeni sadržaj
(5 glasa/-ova)

„Najljepši otočni advent“ koji je tijekom dosadašnjih godina postao središtem blagdanskog događanja i druženja u gradu Rabu, te sve više i motivom dolaska gostiju na naš otok, ove, sedme godine bit će organiziran u skladu s epidemiološkim preporukama i mjerama u cilju zaštite zdravlja sugrađana, budući da aktualni podaci o broju zaraženih, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini, upozoravaju o intenzitetu širenja virusa.

 

I ovih će se blagdana središte grada Raba pretvoriti u doživljajnu božićnu čaroliju, a širenjem prigodnog uređenja od povijesne gradske jezgre i na druge, susjedne lokacije, organizatori nastoje ulice, trgove i parkove učiniti što privlačnijima. Prigodni ukrasi i figure, božićna drvca, te mnoštvo lampica pružat će se od parka Dorka, gdje su tradicionalno smještene jaslice koje postavljaju članovi UDVDR Rab, i u kojem će se prigodno paliti svijeće na adventskom vijencu, prva 28. studenog, a preostale tri 5., 12. i 19. prosinca. Rapska božićna čarolija nastavlja se Ulice biskupa Draga okićene svjetlećim skulpturama i Trga Municipium Arba s centralnim božićnim drvcem, duž dekoracijom oživljene Srednje ulice i Trga sv. Kristofora, pa sve do čarobnog parka Boškopini koji ove godine neće biti posljednja lokacija. Naime, božićne dekoracije ukrasit će i PC Mali Palit tj u Šarengrad, u kojem se odvija dobar dio društvenog života domaćih ljudi. 

 

Uz zvuke prigodne glazbe na pojedinim lokacijama, "Najljepši otočni advent" svojim će očaravajućim kulisama prizivati posjetitelje u grad tijekom predstojećih blagdana. Izložba radova članova Udruge Uliks pod nazivom „Zimska sonata“ u crkvi sv. Katarine također će doprinijeti blagdanskoj ponudi, a svoja će vrata posjetiteljima otvoriti od 5. prosinca 2021. do 7. siječnja 2022. godine.

 

 

I ove godine u Gradu su se pobrinuli da najmlađima i mladima omoguće barem djelomičan doživljaj omiljenih blagdana. Pučko otvoreno učilište Rab je tako za njih pripremilo prigodne kazališne predstave Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića tijekom mjeseca prosinca. U utorak, 7. prosinca održat će se predstava prilagođena osnovnoškolcima od 5. do 8. razreda, „Anton Žic, baba i harmonika“, te u srijedu, 8. prosinca predstava „Vrijeme je za bajku“.

 

U kazališnim predstavama imat će priliku uživati i odrasli; u petak, 17. prosinca na rasporedu je predstava „Casabianca“ u kojoj smiješnu stranu života jednog tipičnog domaćeg bračnog para, od 60-ih godina prošlog stoljeća do danas, donose izrvsni Irena Grdinić i Mario Lipovšek Battifiaca, a u srijedu, 22. prosinca na repertoaru će biti predstava kazališta Tvornica smijeha „Prvi muževi bacaju se u vodu“.

 

 

Bilo da je riječ o djeci ili odraslima, pravu atrakciju sumještanima priredit će Arba Ridersi 10. prosinca svojim bajkerskim božićno-novogodišnjim defileom diljem grada Raba sa startom na Pidoki.

 

Upravo zbog pandemijom uvjetovanog izostanka većeg dijela kulturno-zabavnog programa u režiji organizatora, vrijeme je da možda sami budemo ti koji će u bajkovito uređeni ambijent grada dometnuti djelić vlastitog kreativnog duha i energije kako bi na kraju još jedne korona-godine ipak imali nezaboravne blagdane.

Pročitano 2833 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1