logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Četvrtak, 02 Prosinac 2021 14:15

PROJEKTNA SURADNJA | OŠ Ivana Rabljanina Rab domaćin partnerima u zajedničkom projektu "Be true, do not bully!"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(2 glasa/-ova)
PROJEKTNA SURADNJA | OŠ Ivana Rabljanina Rab domaćin partnerima u zajedničkom projektu "Be true, do not bully!" Foto: Ivica Hodak

Tijekom ovoga tjedna OŠ Ivana Rabljanina Rab domaćin je predstavnicima škola iz Grčke, Španjolske i Turske, koje su ujedno njihovi partneri u sklopu programa Erasmus+ i projekta "Be True, Do Not Bully!", a koji se provodi u cilju promocije inkluzivne edukacije, jednakosti i nediskriminacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja i međusobne razmjene primjera dobre prakse između partnera projekta. Skupu su se putem online aplikacije za videokomunikaciju, pridružili i predstavnici Italije koji jedini, zbog pandemijskih okolnosti, nisu doputovali na otok.

 

Danas su, u društvu ravnateljice škole Anamari Šarin i koordinatorice projekta, socijalne pedagoginje Kristine Ribarić, dobrodošlicu dragim gostima poželjeli i gradonačelnik Raba Nikola Grgurić te direktorica TZG Raba Ivana Matušan, istaknuvši pritom sve veću potrebu za ovakvim projektima, u kojima se zajedničkim snagama, razmjenom znanja i iskustava nastoji pridonijeti stvaranju boljeg, sigurnijeg i tolerantnijeg društva, a sve s ciljem da se djeci i mladima usade prave vrijednosti koje isključuju međuvršnjačko nasilje.

 

Tijekom boravka u gradu Rabu, sudionici projekta odradili su brojne radionice i seminare, prvenstveno na temu bullinga, posjetili su Udrugu za djecu i mlade Kocka, za njih je organiziran razgled povijesne gradske jezgre i kuće Rabske torte, izlet brodom na susjedni nam otok Pag te šetnja stazom Frux, jednom od ogranaka Premužićeve staze koja je dio nagrađivanog projekta Rab Archaeological (T)races, ali i mnoge druge zajedničke aktivnosti. Grad Rab i TZG Raba darivali su drage goste prigodnim poklonima koji su uključivali promotivne materijale te rapske tradicionalne slastice.

 

Sljedeći susret održat će se u proljeće 2022. u Grčkoj, a Osnovnu školu Ivana Rabljanina Rab predstavljat će osmeročlani tim, u kojemu će biti i pet učenika.

Pročitano 1594 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1