Home Vijesti Učenici SŠ Markantuna de Dominisa Rab s Grand Gourmeta donijeli srebrne medalje

Učenici SŠ Markantuna de Dominisa Rab s Grand Gourmeta donijeli srebrne medalje

0
Učenici SŠ Markantuna de Dominisa Rab s Grand Gourmeta donijeli srebrne medalje

Foto: RabDanas

 

U sklopu festivala održava se individualno međunarodno natjecanje konobara, barmena, barista i natjecanje ugostiteljskih objekata (restorana i konoba) te timsko natjecanje konobar – kuhar, a glavni je cilj promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika. Tako su se u jutarnjim satima održavala predavanja, edukacije i treninzi, a u poslijepodnevnima natjecanja i izložbe.

Rab danas oglas

 

Rapski su maturanti sudjelovali u dvjema kategorijama u kojima su članovi žirija bili Željko Neven Bremec i Marija Lulić, predsjednik i potpredsjednica ŠKMER-a (udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija), te Goran Staničić, šef kuhinje Hotela Sunce. Među uvaženim gostima festivala bio je i Stevo Karapandža s kojim su učenici imali priliku družiti se.

 

Patrik Debelić i Ana Deželjin sudjelovali su u kategoriji chef’s table (timsko natjecanje konobar – kuhar) pod mentorstvom učitelja struke Dina Renića i Alena Markovića. Patrik Debelić pripremio je sljedeći meni: koktel od školjaka, juha od buće i škampa, file lubena s prilogom i sezonskom salatom, ravioli punjeni bijelom čokoladom na umaku od suhih smokava. Ana Deželjin navedeni je meni posluživala stručnome žiriju koji je učenicima dodijelio visoko 2. mjesto pa su vratili na Rab sa srebrnom medaljom.

 

Klaudio Gulić, Marin Kaštelan i Antonio Matušan sudjelovali su u kategoriji sinkroniziranog posluživanja pod mentorstvom učitelja struke Alena Markovića. Učenici su obavili pripremne radove, dočekali i smjestili goste, poslužili aperitiv i vodu te juhu i glavno jelo bečkim stilom te, naposljetku, ispratili goste i obavili završne radove. Navedena je kategorija kompleksna jer traži savršenu koordinaciju pokreta i ima vremensko ograničenje od 10 minuta. Stručni žiri učenicima je također dodijelio srebrnu medalju.

 

Čestitke učenicima i njihovim mentorima!

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime