Home Vijesti In Memoriam: MARIO KORDIĆ (1951. – 2021.)

In Memoriam: MARIO KORDIĆ (1951. – 2021.)

0
In Memoriam: MARIO KORDIĆ (1951. – 2021.)

Foto: Foto: Sanjin Badurina

 

Imao je strast za skladnim liturgijskim sviranjem i pjevanjem. Neumorno je kao orguljaš i voditelj zbora sabirao pjevače našeg župnog zbora, njegovao višeglasno pjevanje i radovao se kad bi zbor otpjevao najbolje što je u tom trenutku mogao. Zanimljivo je da smo posljednju sv. Misu slavili zajedno upravo 22. 11. na blagdan sv. Cecilije, zaštitnice liturgijskog pjevanja i crkvenih pjevača.

Rab danas oglas

 

Dva jaka i zdrava stupa njegove duhovnosti bili su upravo djetinja pobožnost BDM i ljubav prema Euharistiji i adoraciji. Nije ni čudo da ga je Gospodin pozvao za svoj nebeski stol upravo u četvrtak – dan euharistije. A preminuo je dan poslije Bezgriješne čiju je čast znao kao kršćanski intelektualac zdušno braniti. Kad bi nakon zaključka našeg mjesečnog noćnog klanjanja od prvog petka na subotu otišli u sakristiju Mario je redovito darivao 4 sv. mise: za svoju rodbinu, pok. prijatelje, dobročinitelje i svećenike. Brinuo se za žive, ali i pokojne koji su ga dočekali.

 

Gospodine, u tvoje očinske, blage ruke, povjeravamo pok. Marija koji je napustio naše zemaljsko zajedništvo. Operi ga od svake ljage grijeha, budi mu milosrdan, zagrli ga umjesto nas i privij ga uza se, kako bi upoznao pravi mir i puninu vječne sreće. Znam da ćeš njegovom uhu podariti najljepšu pjesmu anđeoskih zborova i najboljeg gardelina. Dragi Mario, živi u Gospodinu!

 

(Mladen Mrakovčić, župnik)

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime