Home Vijesti Priznanja gospođi Miri Fabo i OPG-u Matahlija | Lijepi primjeri izvrsnosti na ponos Lopara i čitavog Raba

Priznanja gospođi Miri Fabo i OPG-u Matahlija | Lijepi primjeri izvrsnosti na ponos Lopara i čitavog Raba

0
Priznanja gospođi Miri Fabo i OPG-u Matahlija | Lijepi primjeri izvrsnosti na ponos Lopara i čitavog Raba

Foto: Foto: Hrvoje Hodak

 

Ipak to nije omelo načelnika Općine, ujedno i predsjednika TZO Lopar, Zdenka Jakuca i direktora Ureda TZO Lopar Marina Mušća, da u prostoru Općinske vijećnice prirede malenu svečanost za ovogodišnje loparske laureate: gospođu Miru Fabo koja je svoju nagradu za najbolju recepcijsku djelatnicu u državi primila na listopadskim Danima hrvatskog turizma u Dubrovniku, te supružnike Božanu i Dušana Matahliju koji su na 26. međunarodnom ocjenjivanju kvalitete sortnih vrsta meda u u Osijeku sa svojim OPG-om „Matahlija“ i ove godine osvojili nagradu za najbolji kaduljin med u Hrvatskoj.

Rab danas oglas

 

Obraćajući se supružnicima Matahlija, direktor Ureda TZO Lopara Marin Mušćo je kazao:

– „Izuzetno mi je drago da u našoj destinaciji imamo vrijedne i marljive ljude poput vas, a najbolji način da vam se odužimo, pored ovog Priznanja kojeg ćemo vam danas dodijeliti, jest taj da mi kao Općina i kao Turistička zajednica, vaše proizvode u raznim prigodama darujemo našim dragim prijateljima, uvaženim gostima ili pobjednicima sportskih evenata.“ Poznati med od kadulje OPG-a Matahlija proglašen je najboljim u konkurenciji od čak 97 medova u svojoj kategoriji čime je ove godine po peti puta potvrdio svoju iznimnu kvalitetu.

„Gospođa Mira Fabo, recepcionar specijalist San Marino Sunny Resorta by Valamar u Rabu, već je 37 godina poslovno vezana uz Imperial”, spomenuo je s laganom nevjericom Mušćo, prisjetivši se usput i vlastitih početaka rada u Imperial Toursu i na recepciji obiteljskog smještaja, gdje je upravo gospođa Mira bila mentor, kao i situacija tijekom rada u Turističkom naselju San Marino u kojima su mlađi djelatnici, suočeni s problemom, često nazivali gospođu Miru koja je uvijek imala načina, vremena i strpljenja da sve staloženo objasni, da ih pouči i uvede u posao.

– „Mi smo gospođu Fabo već više puta predlagali na natječaj kojeg raspisuje HTZ i Ministarstvo turizma, no ove je godine nagrada konačno došla u njezine ruke. Mislim da su i djelatnici Valamara prepoznali Mirino znanje i iskustvo koje je osobito došlo do izražaja sada kad se sustav malo transformirao, kad su s dolaskom nove hotelske tvrtke stigla i neka nova pravila i kada je u sustav uveden drugačiji način poslovanja“, zaključio je Mušćo.

 

Načelnik Zdenko Jakuc ovu je lijepu prigodu također iskoristio da čestita laureatima kazavši da su upravo oni ti koji društvo čine boljim:

– „Ja bih kao načelnik općine i predsjednik Turističke zajednice volio da primjera poput vaših imamo još više. Ipak naš mali Lopar ponosan je što ima vas kao svojevrsne šampione, jer vaša žrtva, rad i superiornost na poslovima koje obavljate djeluju poticajno na čitavu zajednicu. S obzirom da ste skromni i samozatajni, vi ostavljate da rezultati govore umjesto vas, baš onako kako to rade najbolji. Gospođa Mira već je dugo prepoznata kao vrhunska djelatnica kako od svojih kolega tako i od gostiju i Turističke zajednice, a dobro su nam poznati i kontinuirani uspjesi obitelji Matahlija u jednoj tako osjetljivoj grani poljoprivreda kao što je medarstvo. Imamo li na umu da je ponekad lakše doći do vrha, nego na njemu o(p)stati, vaš je uspjeh tim veći, a vaše su priče one koje za kraj godine stvaraju jedan pozitivan okvir u našem društvu i u našoj općini. Idemo zato s tih pozicija zajedno stvarati još bolje društvo“, poručio je Jakuc.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime