logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

Subota, 12 Ožujak 2016 19:23

Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć...

Autor:
Ocijeni sadržaj
(1 glas)

Tamo gdje palme cvatu, tamo ja želim poć..., riječi su pjesme kojima je velik broj učenika Područne škole Kampor dočekao naše drage fratre misionare koji su neumorno, puni žara i duha obišli sve naše područne i matičnu školu unoseći i šireći radosnu vijest. Fratri su doista oživotvorili geslo misija: "Danas mi je boraviti u tvojoj kući", boraveći među nama - s nama molitvom, pjesmom, svjedočenjem, svojom jednostavnošću, otvorenošću, pristupatnošću, spoznali smo kako je divno živjeti u Njegovoj ljubavi.

Napisala: Nathalie Lukačević

 

Djeca takva kakva jesu; znatiželjna i razigrana upijala su njihove riječi, postavljali pitanja, plesala i čak zaigrala nogomet. Tko je pobjednik, ne bih znala reći jer sam bila opijena ljepotom igre fratara i djece i za mene svi su bili pobjednici.

Misije, a s njima i boravak fratara među nama, bliže se kraju, silno smo zahvalni njima i Gospodinu na divnom milosnom daru. Nosit ćemo ih u srcu, molit za njih i poučeni njihovim primjerom i riječima nosit ćemo Krista kroz život, želimo i trudit ćemo se biti i mi mali misionari. Naše geslo bit će i riječi kraja pjesme: Ja želim svijetu reći: Kraljuje Gospod Bog!

Uspjeli smo svratiti i do PŠ Barbat u vrijeme posjeta franjevaca

Uz fotografije snimljene u PŠ Kampor prilažemo i fotografije snimljene u PŠ Barbat gdje su franjevci Goran i Antonio također uspostavili živu komunikaciju s učenicima, odgovarajući na brojna pitanja, o sv. Franji, o smeđem habitu kojeg nose s kukuljicom i bijelim pojasom na kojem su tri čvora, o molitvi i Bogu, o siromaštvu i ljubavi. Dječje su ručice stalno bile u zraku, sva se pitanja nisu stigla postaviti, a veseli su razgovori prekidani zajedničkim pjevanjem. Bilo je doista lijepo u društvu franjevaca misionara.

Pročitano 1914 puta
Rab Danas

Nezavisni portal otoka Raba - Uvijek na Vašoj strani!

Facebook stranica: www.facebook.com/rapskilist | Pošalji e-mail: rabdanas@gmail.com

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

Social Profiles

seakayakcroatia