Home Vijesti Antešić nije među 7 izabranih delegata rapskog SDP-a među kojima su se našle i 4 žene

Antešić nije među 7 izabranih delegata rapskog SDP-a među kojima su se našle i 4 žene

0
Antešić nije među 7 izabranih delegata rapskog SDP-a među kojima su se našle i 4 žene

Foto: Foto: Ivica Hodak

Lupić je najavio raspravu o Izvješću o radu Gradske organizacije SDP-a Rab i to u vremenu od listopada prošle godine do održavanje ove konvencije. Jednako tako najavio je i podnošenje prijedloga Programa rada do 2017. godine, nakon čega je odgovorio i na nekoliko novinarskih pitanja.

Lupić: Unatoč „lijepom“ gubitku lokalnih izbora traju pripreme za novi dolazak na vlast

Na pitanje kako je zadovoljan djelovanjem rapskog SDP-a u posljednje vrijeme, vezano uz nedavne izborne neuspjehe, Lupić je rekao da ima više mjesta nezadovoljstvu. 

Rab danas oglas

Iako smo na parlamentarnim izborima, što se tiče Raba, tijesno pobijedili, na lokalnim smo izborima, kako je naglasio, „lijepo“ izgubili. Sadašnje stanje u našoj stranci, naglasio je Lupić, upućuje na to, da u budućnosti možemo očekivati bolje rezultate i na sljedećim izborima, koji nisu tako daleko, odnijeti pobjedu. U odgovoru novinarima, dodao je, kako se u stranci već pripremaju kadrove s kojima će po preuzimanju vlasti moći kvalitetno raditi.

O radu aktualne rapske vlasti

Lupić je reako i to da će se na konvenciji raspravljati i o trenutačnoj ekonomsko-političkoj situaciji na otoku, odnosno o tome koliko su zadovoljni obnašanjem vlasti koalicije predvođene HDZ-om.

Mada se ne može reći da nisu imali i pokoji dobar potez, činjenica je da do sada u radu Gradskog vijeća nisu prihvatili niti jedan prijedlog nas iz oporbe, da su kućama poslali čak 11 zaposlenika Gradske uprave, među kojima je bilo i vrhunskih stručnjaka u svom poslu, čime je postalo upitno kvalitetno funkcioniranje stručnih službi Grada Raba.

Komadini veće šanse na Rabu

Na novinarsko pitanje kome će se rapsko članstvo SDP-a, pa i on osobno više prikloniti na predstojećim unutarstranačkim izborima za mjesto predsjednika SDP-a, Zoranu Milanoviću ili Zlatku Komadini, Lupić je naglasio da on zna za koga će glasovati, ali s time neće u javnost. Što se tiče šansi za pobjedu podjednake je mogućnosti na razini Republike dao i Milanoviću i njegovom protukandidatu Komadini, uz napomenu da smatra da za pobjedu na Rabu više šansi ima Komadina.

Konvencija je i iskorištena da se tajnim glasovanjem izabere sedam delegata rapskih SDP-ovaca, koji će, zajedno s predsjednikom Lupićem prisustvovati slijedećoj, 13. izbornoj konvenciji SDP-a Hrvatske, koja će se održati dva tjedna nakon izbora predsjednika SDP-a – 16. travnja ove godine.

Zdenko Antešić nije izabran među delegate rapskog SDP-a koji idu na 13. izbornu konvenciju stranke

Iz naknadne informacije, koju je novinarima proslijedio predsjednik Ivica Lupić, prilikom izbora sedmeročlane delegacije SDP-a Raba, u kojoj će osmi član biti po funkciji predsjednik Ivica Lupić, poštivan je zahtjev da u njoj bude 50% žena. Tajnim glasovanjem u delegaciju su izabrani: Damir Brusić, Ratka Kaštelan, Ivan Matahlija, Antonija Španjol-Faflja, Dragana Toković, Mirna Tomulić-Holjar i Marijan Vidas. Među onima s predložene liste koji nisu prošli našli su se Danijel Krstinić i, iznenađujuće, Zdenko Antešić.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime