Home Vijesti Završetak projekta “Zaželi” Gradskog društva crvenog križa Rab

Završetak projekta “Zaželi” Gradskog društva crvenog križa Rab

0
Završetak projekta “Zaželi” Gradskog društva crvenog križa Rab

Foto: Foto: Hrvoje Hodak i arhiva GDCK Rab

 

Konferenciji su, pored ravnatelja GDCK Rab Iva Kordića, nazočile gerontodomaćice zaposlene za vrijeme trajanja projekta, u razdoblju od 11. siječnja 2021. do 31. siječnja 2022. godine, te u ime Općine Lopar i Grada Raba kao partnera projekta, načelnik Zdenko Jakuc i gradonačelnik Nikola Grgurić.

Rab danas oglas

 

Prema riječima ravnatelja Kordića koji je iznio kratko izvješće, na projektu je zaposleno 11 osoba, od kojih su dvije izašle iz radnog odnosa, jedna osoba zaposlena je u administraciji projekta, dok je za njih osmero izvršena edukacija i u radnu knjižicu upisano novostečeno zvanje. Tijekom jednogodišnjeg rada, izvršeno je 5944 obilazaka ukupno 99 starijih i/ili nemoćnih osoba s područja čitavog otoka.

 

 

Same gerontodomaćice, koje se nadaju ponovnoj uspostavi projekta nakon nove prijave GDCK Rab na natječaj, kazale su kako su korisnici o kojima su se skrbile izuzetno zadovoljni uslugom koju su dobivali (pomoć u kućanstvu, opskrba namirnicama, lijekovima, nužan prijevoz korisnika), a posebno cijene svaki trenutak zajedničkog druženja i lijepu riječ koja im se uputi.

 

Ravnatelj Kordić zahvalio se Općini i Gradu na svoj pomoći od samog početka projekta, a budući da je riječ o prvom realiziranom projektu ovakve vrste, podrška je od dodatnog značaja, te se nada nastavku uspješne suradnje.

 

Ovom su se prigodom riječima pohvale i podrške prisutnima obratili načelnik Jakuc i gradonačelnik Grgurić:

– „Čestitam na uspješno provedenom projektu budući da nije jednostavno sve operativno uskladiti s obzirom na veliko povećanje radnih mjesta. Nadam se da ćemo zajedno doći do drugih izvora prihoda i sličnih programa kako bi nastavili s ovim hvalevrijednim projektom čiji početak iznova priželjkujemo. Općina Lopar će, kao i do sada, biti podrška radu Crvenog križa kako bi zaživjelo što više projekata kojima pomažemo našim stanovnicima“ poručio je Jakuc. Na njegove se riječi zaključno nadovezao Grgurić:

– „Ovaj je projekt samo nastavak podizanja kvalitete života našim sugrađanima. Pratili smo razvoj projekta, rad naših gerontodomaćica i povratne informacije od strane korisnika te uvidjeli koliki značaj on ima za starije i nemoćne osobe na otoku, kolika je potreba za ovom djelatnošću, i po pitanju pružanja usluge pomoći u kući, i po pitanju vremena i pažnje koja se korisnicima posveti. Drugi je cilj projekta, zapošljavanje i edukacija žena, također uspješno ostvaren, stoga, svaka kuna utrošena u ovaj projekt je opravdana, a Grad i Općina uvijek će pružiti ruku pomoći kada to bude potrebno kako bi zajednički održali provođenje ovog i sličnih projekata“.

 

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime