Home Vijesti Rab potencijalna oaza za pripreme sportaša | NK Rab bio domaćin nogometašima sa susjednog otoka Krka

Rab potencijalna oaza za pripreme sportaša | NK Rab bio domaćin nogometašima sa susjednog otoka Krka

0
Rab potencijalna oaza za pripreme sportaša | NK Rab bio domaćin nogometašima sa susjednog otoka Krka

Foto: Veže ih dugogodišnja suradnja i prijateljstvo - nogometaši Krka i Raba na igralištu Blato | Foto: Goran Novotny

 

Dvadesetak krčkih nogometaša predvođenih trenerom Damirom Kraljićem, tijekom četverodnevnog boravka na Rabu treninge je održavalo dva puta dnevno, a osim samog terena i mogućnosti koje nudi sportska dvorana, za treninge im je, pored dvoranske, na raspolaganju bila i teretana na otvorenom, staze kroz prirodu, kao i šetnice uz more kojima Rab obiluje.

Rab danas oglas

Riječ je o dva kluba koja veže dugogodišnja suradnja i prijateljstvo, a zahvaljujući prošlogodišnjim ulaganjima u nogometni teren, rasvjetu i klupske prostorije, pored idealne klime kojom se Rab može pohvaliti, stvoreni su odlični uvjeti za ugošćavanje nogometaša tijekom njihovih priprema. Uz primarni cilj pružanja adekvatnih uvjeta za treniranje domaćim sportašima, Rab se tako ovim ulaganjima nametnuo i kao destinacija popularna za pripreme sportskih momčadi izvana.

 

Donacijom umjetne trave od strane Hrvatskog nogometnog saveza, zahvaljujući sredstvima iz UEFA-inog programa, učinjen je korak naprijed što se tiče infrastrukturne sportske ponude, a što je također samo početak planiranih projekata kojima će se sport na otoku nastojati podignuti na višu razinu.

 

Foto: Petar Lupić

 

Nastojanja lokalne zajednice za unaprjeđivanjem sportske ponude, ali i dosadašnja ulaganja u sport, prepoznala je i Europa dodijelivši Rabu priznanje prvog europskog otoka sporta, što je, iako simbolična titula, zapravo dodatna motivacija za daljnja ulaganja u sportsku infrastrukturu, sportaše i stručni kadar, ali i privlačenje sportaša iz drugih krajeva Hrvatske i šire.

 

Zahvaljujući ulaganjima u nogometni teren, rasvjetu i klupske prostorije, pored idealne rapske klime, stvoreni su odlični uvjeti za pripreme nogometaša

Dvadesetak krčkih nogometaša predvođenih trenerom Damirom Kraljićem, tijekom četverodnevnog boravka na Rabu treninge je održavalo dva puta dnevno, a osim samog terena i mogućnosti koje nudi sportska dvorana, za treninge im je, pored dvoranske, na raspolaganju bila i teretana na otvorenom, staze kroz prirodu, kao i šetnice uz more kojima Rab obiluje. Zadovoljni pruženom uslugom smještaja i susretljivošću domaćina te općenito uvjetima koje Rab za nogometne pripreme nudi, Krčani su najavili svoj novi dolazak, te nastavak odlične klupske suradnje, dok Rabljani imaju u planu uzvratiti posjet na jesen prijateljskom utakmicom koja će se odigrati na Krku.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime