Home Vijesti Grad uveo novu platformu “Otvoreni grad” | Građanima uvid u svaku proračunsku isplatu

Grad uveo novu platformu “Otvoreni grad” | Građanima uvid u svaku proračunsku isplatu

0
Grad uveo novu platformu “Otvoreni grad” | Građanima uvid u svaku proračunsku isplatu

Foto: RabDanas

 

Ova platforma, za čiju je izradu zaslužna tvrtka Libusoft Cicom d.o.o., donosi niz online usluga vezanih uz informiranje i komunikaciju s gradskim službama, te ujedno daje uvid u funkcioniranje Grada.

Rab danas oglas

 

Za svaku isplatu moguće je vidjeti tko je isplatitelj, tko primatelj, kada je obavljena i u kojem iznosu, na koje aktivnosti se odnosi i koja joj je svrha

Platforma će se redovito nadograđivati novim uslugama od kojih su neke već u pripremi, a trenutno obuhvaća aplikaciju iTransparentnost putem koje je svima zainteresiranima omogućen uvid u isplate iz Proračuna Grada Raba. To znači da je za svaku isplatu moguće vidjeti koji je subjekt isplatitelj, koji je subjekt primatelj, kada je isplata izvršena, što joj je temelj, koliki je iznos isplaćen, na koje aktivnosti se odnosi ta isplata i koja joj je svrha prema proračunskom planu. Moguće joj je pristupiti bilo kada i s bilo kojeg uređaja koji ima pristup internetu, i uvelike ubrzava obavljanje aktivnosti vezanih uz njezin rad.

 

Dvosmjerna komunikacija jedna je od glavnih karakteristika ove platforme, zahvaljujući kojoj osim konzistentnog i preciznog informiranja, građani imaju mogućnost aktivnog sudjelovanja u donošenju odluka, te dobivaju odgovore na svoje prijedloge i opažanja.

 

Otvorena i transparentna komunikacija od izuzetne je važnosti za Grad Rab, prvenstveno zbog mogućnosti što jasnijeg uvida u želje i potrebe građana, a uz pomoć ovakvih i sličnih digitalnih usluga i servisa nastoji se što više aktivirati javnost u cilju zajedničkog stvaranja što boljih uvjeta za život u gradu Rabu.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime