Home Vijesti Izložba likovne zbirke Andreškić u Relativnoj galeriji u Rijeci | (čet.) 10.3.2022. u 18 sati

Izložba likovne zbirke Andreškić u Relativnoj galeriji u Rijeci | (čet.) 10.3.2022. u 18 sati

0
Izložba likovne zbirke Andreškić u Relativnoj galeriji u Rijeci | (čet.) 10.3.2022. u 18 sati

Foto: RabDanas

 

U nešto više od 10 godina brojni su umjetnici stvarali u Loparu, kako oni samouki, tako i akademski slikari. Jedan od zaslužnih za razvijanje i održavanje ove suradnje s obitelji Andreškić, a tako i jedan od autora slika u ovoj zbirci, poznati je hrvatski slikar i scenograf Zlatko Kauzlarić Atač.

Rab danas oglas

 

U izložbenoj zbirci prevladavaju djela mlađih autora nastala u suradnji sa studentima zagrebačke Akademije likovne umjetnosti među kojima su Stipan Tadić, Valentina Supanz Marinić, Iva Gluhinić, Marija Koruga, Jelena Copak, Branka Prša, Nevena Petra Piližota, Pietro Boban i dr. Naći će se tu još i slike Nedjeljka Tintora, Darka Starešine, Dubravke Pegan i Stjepana Katića. Tu su, naravno, i rapski slikari među kojima Vesna Mihelčić Kurelić, Ana Skušek Paparić, Nada Debelić Kogej, Ankica Ribarević i Velibor Danilović, a ovom izložbom svome gradu će djela pokazati i neki riječki autori kao Dijana Lukić, Sanja Jureško, Marina Vlašić, Ivan Tomečak i dr.

 

Dio izložbenog fonda čine i djela autora izvan granice Hrvatske od kojih veći broj umjetnika dolazi iz Srbije te Bosne i Hercegovine, a neki od njih su Žarko Đukić, Ljiljana Nedeljkov, Verica Čupić i Damjan Martinović. Od inozemnih autora zanimljivo je izdvojiti Ji Suk Baek, južnokorejsku slikaricu sa zagrebačkom adresom, čija su djela posebna kako tematikom tako i izvedbom.

KOMENTIRAJ ČLANAK

Molimo, unesite Vaš komentar!
Molimo, ovdje unesite Vaše ime