logo mix

Rab Danas

Nezavisni internetski portal otoka Raba

IMP2022 Gif animacija

 

Srijeda, 16 Ožujak 2022 14:27

Pet učenica OŠ Ivana Rabljanina Rab početkom travnja putuje u Grčku u sklopu projekta "Be True, Do Not Bully"

Autor:
Ocijeni sadržaj
(3 glasa/-ova)

U ranijim objavama na portalu Rab Danas već smo upoznali javnost s međunarodnim projektom "Be True, Do Not Bully!" koji je odobren od Agencije za mobilnost i programe EU na temelju Odluke o dodjeli financijske potpore Agencije koordinatora ovog projekta iz Italije, a u kojem kao predstavnica Hrvatske sudjeluje OŠ Ivana Rabljanina Rab.

 

Nositelj projekta je Scuola Cattolica Paritaria Madonna dell' Asilo iz Italije, a partneri su, uz rapsku osnovnu školu, još i Sehut Kazim Esmer Ilkokulu iz Turske, Ceip pou de la Muntanya iz Španjolske i Des Primary private Company iz Grčke.

 

Projekt je osmišljen u cilju promocije inkluzivne edukacije, jednakosti i nediskriminacije, prevencije međuvršnjačkog nasilja i međusobne razmjene primjera dobrih praksi između pet uključenih zemalja.

 

Prva mobilnost u sklopu projekta već je odrađena početkom prosinca prošle godine i to upravo u OŠ Ivana Rabljanina Rab koja je tada ugostila predstavnike partnerskih škola iz Grčke, Španjolske i Turske. Početkom travnja na red dolazi i prva projektna mobilnost u kojoj će sudjelovati učenici, a koja će se odvijati u Koropiju i u Ateni, u Grčkoj.

 

Putovanje u Grčku u projektnoj mobilnosti ERASMUS+ programa

Krajem veljače završio je natječaj za učenike petih razreda OŠ Ivana Rabljanina Rab koji je zainteresiranima omogućavao prijavu na spomenutu mobilnost koja će se u sklopu projekta "Be True, Do Not Bully" odvijati u Grčkoj od 4. - 8. travnja 2022. godine. Na mobilnost u pratnji ravnateljice škole Anamari Šarin, učiteljice engleskog jezika Klare Budak Sitaš i koordinatorice projekta, socijalne pedagoginje Kristine Ribarić otići će pet učenica koje su na natječaju ostvarile maksimalan broj bodova, izborivši tako prvo od putovanja u sklopu ovog projekta.

 

Učenice koje će otputovati u Grčku na 1. učeničku mobilnost u sklopu projekta "Be true, do not bully" su: Blanka Kordić (5.a), Veronika Perić (5.a), Dora Debelić (5.b), Petra Lupić (5.d) i Gracija Staničić (5.d)

 

Uz čestitke izabranim učenicama, Škola zahvaljuje i svim ostalim prijavljenim učenicima na motiviranosti i trudu. Projekt će se kroz iduće dvije godine nastaviti provoditi i u Turskoj, Italiji i Španjolskoj, pa ostaje otvoren poziv rapskim učenicima da prate aktivnosti projekta te da se, kada bude vrijeme za to, uključe i u sljedeće mobilnosti.

 

Projektni tim OŠ Ivana Rabljanina krenut će s Raba već 2. travnja, zbog ranojutarnjeg termina leta narednog dana, poželimo im sretan put i uspješan projektni tjedan u Grčkoj.

Pročitano 1373 puta
Hrvoje Hodak

Urednik web portala Rab Danas i časopisa Rapski list

www.facebook.com/rapskilist | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Contact Details

  • Mobile
    095 900 5450

 

 RAT1 600

seakayakcroatia

 

BANNER350 BarbaSIME1